StartKommunfullmäktiges möte den 26 april 2021 - Vad som bestämdes i april
Informationstjänst
Publicerad 2021-08-17
Uppdaterad 2021-08-17 12:57

I april hade kommunfullmäktige ett distansmöte. Dom flesta politikerna satt hemma med en dator som har en kamera.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya politiker i kommunfullmäktige, i kommunstyrelsen och i styrelsen för Sala Silvergruva. 

Att godkänna Sala kommuns bokslut för år 2020. Ett bokslut sammanfattar kommunens ekonomi för ett år. Sala kommun hade inte bra ekonomi förra året. 

Att inte ändra budgeten som man bestämde om i oktober. Det fanns ett förslag som hette Ändringsbudget 2021 som kommunfullmäktige beslutade att inte göra. 

Att Sala kommun får ny vision och målområden. Den nya visionen heter: Sala kommun – ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitet och växtkraft.

Nya avgifter på måltidsenheten. Måltidsenheten kommer ändra måltidspriser som dom gör varje år. 

Motioner och medborgarförslag. En motion är ett förslag från en politiker. Ett medborgarförslag är ett förslag ifrån någon som bor i Sala. Alla förslagen är saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i Sala. 

En motion som politikerna tyckte var bra handlade om återvinning. Kommunen ska försöka återvinna mer.

En motion som inte kommer hända är ett förslag om arbetstid som kallas 80-90-100. Kommunen har inte råd med den just nu.

Ett annat förslag handlade om torget. Man ville ha en tävling där folk fick ge förslag på hur torget ska se ut. Politikerna bestämde att det inte ska vara en tävling. Folk ska få vara med och bestämma på något annat sätt.

14 nya förslag har kommit till kommunen. Nu ska kontoren undersöka om det går att göra som förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.