StartKultur- och fritidsnämnden 2021-04-15
Informationstjänst
Publicerad 2021-04-21
Uppdaterad 2021-04-21 12:09

I april träffades kultur- och fritidsnämndens politiker för att besluta i frågor som rör till exempel sport, teater och musikliv i Sala kommun.

Här är några saker politikerna diskuterade på mötet:
Stefan Göransson från SMK Sala informerade om föreningens verksamhet och de satsningar de planerar för bilsporten i Sala. De ska bland annat bygga ett klubbhus och en maskinhall. Kultur- och fritidsnämnden är med och stöttar med ekonomiskt bidrag.
Kultur- och fritidsnämnden hjälper även Ransta IK ekonomiskt så att de kan köpa in en snöskoter så de kan göra skidspår även kommande säsonger.
Lasse O´Månsson är en författare och komiker som föddes i Sala, och till hans minne delas stipendium ut varje sommar. Stipendiet innebär att de som får stipendiet under en månad får bo gratis i Drängstugan på gruvområdet. Teresa Glad kommer att erbjudas att bo där i juni och Henrik Schedin i juli, vem som ska få bo där i augusti beslutas på majsammanträdet.
Jessica Silversten och Kristina Nyberg från Socialdemokraterna har besökt Salbergahallen och Sala gymnastikförenings verksamhet där. Sala GF har önskemål gällande tillgänglighet och när det gäller Freerunning har de önskemål om att få till en utemiljö.