StartKultur- och fritidsnämndens möte i januari 2021
Informationstjänst
Publicerad 2021-02-05
Uppdaterad 2021-02-05 11:00

I januari träffades kultur- och fritidsnämndens politiker för att besluta i frågor som rör till exempel sport, teater och musikliv i Sala kommun.

Här är några saker politikerna diskuterade på mötet:
Kultur- och fritidschef Roger Nilsson informerade om år 2020. Det har varit begränsat med öppettider på såväl bibliotek som idrottshallar och simhall. Träffpunkten på Kaplanen har varit stängd sedan mars 2020. 
Den stora förändringen för verksamheten 2021 är att kultur- och fritidsnämnden nu ansvarar för kulturskolan. 
Kultur- och fritidsnämnden har också fått lov att spara in pengar för att Sala kommun ska klara av att klara det ekonomiska läget. 
När en person går i pension från biblioteket så kommer man inte att anställa någon ny efter att den personen slutar, och samma sak gäller efter den person som arbetade med LSS/Fritid, den personen kommer inte heller att ersättas. Kultur- och fritidskontoret fick i uppdrag av nämnden att se över LSS-fritid, om det kan gå att rädda den verksamheten genom att spara in på annat eller få mer bidrag från Kommunstyrelsen.
Verksamheten inom kultur- och fritid kommer dessutom att behöva göra besparingar på ytterligare 500 000 kronor.
På grund av corona är det flera kulturarrangemang i Sala som har fått ställas in. Fyra ansökningar från föreningar behandlades på senaste sammanträdet, och totalt får de dela på lite över 100 000 kronor.