StartKultur- och fritidsnämndens möte i juni 2020 - Vad som bestämdes i juni
Informationstjänst

Kultur- och fritidsnämndens möte i juni 2020 - Vad som bestämdes i juni

Publicerad 2020-07-01
Uppdaterad 2020-07-01 10:34
I juni träffades kultur- och fritidsnämndens politiker för att besluta i frågor som rör till exempel sport, teater och musikliv i Sala kommun.

Här är några saker politikerna beslutade om på mötet:

I Sala har flera restauranger gått ihop och bildat en förening som heter Krögaralliansen. Föreningen vill ordna en sommarfestival mellan den 23 och 26 juli i år. På grund av corona så får det inte vara fler än 50 personer på samma ställe. Därför kommer det att ordnas arrangemang för mindre grupper som till exempel ponnyridning, pyssel i stadsparken, trolleri och klappa en alpacka. Sala kommun kommer att bidra med som mest 40 000 kronor. Sala kommun stödjer den del av sommarfestivalen som vänder sig till barn och ungdomar.

På grund av corona är det flera arrangemang i Sala som har fått ställas in, bland annat danser i Folkets park och olika idrottsturneringar. Flera föreningar har sökt bidrag från Sala kommun för att klara av sin verksamhet. Föreningarna kommer inte att få in pengar till sin verksamhet som de hade hoppats på när de inte har kunnat genomföra arrangemanget.

Kultur- och fritidsnämndens politiker kommer att få besöka bygdegårdar och andra anläggningar som föreningar i Sala kommun driver. Det är ett led i att politikerna ska få större förståelse för den breda verksamhet som finns i Sala kommun.