StartMåltidsenheten
Kontaktobjekt

Måltidsenheten

Publicerad 2016-10-19
Uppdaterad 2018-10-24 13:53

Adress: Rådhusgatan 4C, 733 30 Sala

Telefon: 0224-74 70 00 (växel)
Telefontider:

Fax: 0224-188 50
E-post: maltidsenheten@sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Om oss

Måltidsenhetens vision är att göra måltiden till en upplevelse! Vi ska ge våra gäster en god och näringsriktig måltid i fräsch och ändamålsenlig miljö. Vi ska sträva efter att laga maten så nära gästen som möjligt, utan onödiga tillsatser. Våra menyer ska vara varierande, näringsberäknade och anpassade efter våra gästers önskemål. Kraft ska läggas i form, färg och doft och inte minst smaken.

Måltidsenhetens vision

Måltidsenhetens vision är att göra måltiden till en upplevelse! Vi ska ge våra gäster en god och näringsriktig måltid i fräsch och ändamålsenlig miljö. Vi ska sträva efter att laga maten så nära gästen som möjligt, utan onödiga tillsatser. Våra menyer ska vara varierande, näringsberäknade och anpassade efter våra gästers önskemål. Kraft ska läggas i form, färg och doft och inte minst smaken. Maten ska se aptitlig ut, lukta gott och vara fint upplagd. När gästerna ätit ska de vara mätta och ha fått en positiv upplevelse de gärna berättar om för sina vänner.

Vegetariskt och specialkost

Alla elever i kommunens skolor har valmöjligheten att äta vegetarisk kost som ett alternativ till den huvudrätt som serveras för dagen. Elever med födoämnesallergi eller som behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl har möjlighet att efter ansökan få specialkost serverad.