StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listning2021-års Lasse O'Månsson stipendiater
Nyhet
Publicerad 2021-06-08
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

För elfte året i rad utser kultur-och fritidsnämnden stipendiater i Salasonen Lasse O'Månssons anda.

Juni - Teresa Glad

Teresa Glad har en lång konstutbildning bakom sig och frilansar som illustratör, författare och animatör. Från att till största delen arbetat mest med att producera animerad film har hon de senaste fem åren jobbat både som författare och illustratör till bl.a. barnböcker. Hon har också startat upp en bilderboksutbildning. Just nu jobbar hon på en grafisk roman med arbetsnamnet ”Farbröder”som släpps våren 2022 och som hon hoppas kunna färdigställa i Drängstugan. Dessutom hoppas hon få känna historiens vingslag då hennes farmors morfar jobbat hela sitt liv i Gruvan.

Juli - Henrik Schedin

Henrik Schedin är skribent redaktör och har en magisterexamen i Globala studier.
Just nu jobbar han på en essä-bok om countrymusik, längtan och sina egna resor runt om i världen för att hitta hem. Han anser sig som nedrans tråkig och hoppas att vistelsen i Drängstugan ska ge honom tid att inspireras och utveckla en mer humoristisk ådra i bästa Lasse O´Månsson anda. Hans favoritsketch är dessutom Lasse O ´Månssons ”Korven”.

Augusti - Minus Miele

Minus Miele är poet och översättare och kommer under  sommaren att vara i slutfasen med två diktmanus: ett som bland annat handlar om gruvor och gravar, och deras inverkan på marken. Och en andra som är en undersökning av fattigsverige, svält, landsbygd och dialekter. Hon beskriver sin  poesi som att den är formprövande och språklig och både allvarlig och har glimten i ögat på samma gång. Hon är tidigare publicerad i tidskrifter som OEI, Glänta, Populär poesi och Hjärnstorm och har genomfört uppläsningar på bland annat Kulturhuset, Cyklopen och Konsthall C. 

Kontakt

Petra Jablonski, Kulturutvecklare/rektor
0224-74 77 11 petra.jablonski@sala.se

Relaterade kategorier