StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listning2020-års Lasse O'Månsson stipendiater
Nyhet
Publicerad 2020-06-18
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Det är nu för tionde året i rad som kultur-och fritidsnämnden utser stipendiater i Salasonen Lasse O'Månssons anda. En skrivande kreativ bibliotekarie och en barnboksillustratör får äran att tillbringa en sommarmånad vardera i Drängstugan invid kulturborgen Sala silvergruva.

Här är årets stipendiater

Juni - Peter Bergström

Peter Bergström är en skrivande kreativ bibliotekarier med ständig tidsbrist. Han har tidigare skrivit en hel del musik, men orden har numera blivit  den stora kärleken som han vill hänge sig åt. 2019 blev en av hans noveller publicerad i novellsamlingen “Tusen och en natt”. Han har skrivit en roman som "ännu" inte blivit publicerad och har också några romaner på gång, den ena drömsk och suggestiv medan den andra ett försök att nedteckna en märklig mans liv och handlingar. Under månaden i Drängstugan tänker han ägna sig åt att slutföra delar av alla påbörjade projekt. 

Juli - Anna Sörengård

Förutom sitt jobb på högskola ägnar hon all annan tid till att illustrera barnböcker. Flest delar har det blivit i serien om Hästen & Husse av Susanne Pelger, en bokserie om en häst och en husse som kanske egentligen är en hund och en matte. Den första boken i serien debatterades i Russia Today med en mångmiljonpublik världen över och fick en hel del uppmärksamhet även i svensk media. Förutom att rita hästar har hon bl.a. fått rita arga bagare, zebror, varulvar som går på disco och apor som borstar tänderna. Under sin tid i Drängstugan ser hon fram emot lugnet, naturen och skrivarron. I planerna ingår också att börja skissa på sjunde Hästen & Husseboken samt på en börja läsa-bok om insekter som kommer ut nästa år. 
Mer om stipendiaten Anna Sörengård

 

Kontakt

Petra Jablonski, Kulturutvecklare/rektor
0224-74 77 11 petra.jablonski@sala.se

Relaterade kategorier