StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningFörstapris i nationell tävling till årskurs 6 på Ransta skola
Nyhet
Publicerad 2020-04-27
Uppdaterad 2020-04-27 14:20

Årskurs 6 på Ransta skola har vunnit förstapris i en nationell miljötävling, där uppdraget var att skapa en miljömaskot för sin kommun.

Tävlingen anordnas årligen genom ett samarbete mellan Natur & Miljöboken, Naturmärkningen Svanen och Håll Sverige Rent. Som vinnare får klassen 10 000 kronor och till alla elever i klassen ges ett diplom.

– Jag tycker att det är fantastiskt att årskurs 6 i Ransta har vunnit förstapris och hyllar Elicia som är illustratör till maskoten Salamander lite extra, säger Marianne Ericsson, rektor på Ransta skola.

Det vinnande bidraget heter Salamander och är en riktig miljökämpe som gör allt för att värna om klimatet och miljön. Salamander plockar skräp, ger tips och råd till elever i Sveriges skolor och kämpar särskilt för allt vatten som vi människor missbrukar varje dag. Till sin hjälp har han sin bästa kompis Micke, som är Natur & Miljöbokens egna maskot.

Juryns motivering

Juryn från Natur & Miljöboken, Håll Sverige Rent och Miljömärkningen Svanen motiverade priset så här:

Elicias bidrag från Sala vinner vår tävling med sin lekfulla och kreativa skapelse – Salamander. Salamander verkar i samma anda som vår egen maskot Micke. Den gula västen och skräpplockaren påminner oss att vardagshjälten är så viktig för oss och att alla kan göra något!

Vinnarbidraget "Salamander".

 

Kontakt

Marianne Ericsson, Rektor Varmsätra, Ransta och Kila skola
0224-74 80 27 marianne.ericsson@sala.se