StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningFest och mingel när Sätrabrunns nya förskola invigdes
Nyhet
Publicerad 2017-01-17
Uppdaterad 2018-04-05 14:50

Under måndagen invigdes Sätrabrunns nya förskola under högtidliga former. Applåder och jubel mötte kommunalråd Carola Gunnarsson när hon invigningstalade och klippte bandet till den helt nybyggda förskolan.

Bild på kommunalrådet Carola Gunnarsson som klippte bandet och förklarade Sätrabrunns nya förskola för invigd.
Kommunalrådet Carola Gunnarsson klippte bandet och förklarade Sätrabrunns
nya förskola för invigd.

 

Många barn, föräldrar, personal och andra gäster hade mött upp när det var dags för invigning under måndagen. Både förskolechef Birgit Näslund och kommunalråd Carola Gunnarsson invigningstalade innan det var dags för officiell bandklippning. Därefter följde mingel och visning av de nya lokalerna.

- Den nya förskolan är jättefin. Den är så stor. Jag har inget favoritrum än, jag tycker allt är fint, säger 5-årige Max Nettelblad när han deltar på invigningen tillsammans med pappa Nicklas och storasyster Tuva.

Max har gått även på den gamla förskolan och pappa Nicklas tycker att det är stor skillnad.

- Här har de ju så stort och fint. Helt andra utrymmen än vad de hade i den andra fastigheten. Sedan är det så häftigt med helt nybyggda lokaler, säger Nicklas Nettelblad.

 

Bild på Max Nettelblad visade storasyster Tuva runt på sin nybyggda förskola.
Max Nettelblad visade storasyster Tuva runt på sin nybyggda förskola.

 

Under det senaste året har en helt ny förskolebyggnad växt fram på det anrika brunnsområdet i Sätrabrunn. På platsen stod tidigare en uttjänt byggnad och det är de gamla ritningarna till den som legat till grund för den nya byggnaden.

- En förutsättning för att vi skulle få bygga den nya byggnaden på området var att den gjordes i enlighet med de gamla ritningarna. Därför ligger byggnaden placerad på samma sätt och har liknande utformning men sedan har den naturligtvis fått mer moderna inslag, säger Leif Lifberg, VD för Sätra Brunn hälsobrunn AB.

Det är Sätra Brunn hälsobrunn AB som uppfört byggnaden och Sala kommun hyr nu fastigheten för förskoleverksamheten.

Behovet av en större förskola har funnits länge i Sätrabrunn. Drygt 50 barn går just nu på förskolan, fördelade på de tre avdelningarna Tallkotten, Räven och Ugglan. I den nya byggnaden finns nu utrymme för förskolan att växa med ytterligare en halv avdelning.

- Det är skönt för oss att äntligen få större. Under de senaste åren har vi varit väldigt trångbodda i den gamla förskolan då antalet barn stadigt har ökat. När vi fick reda på att vi skulle får större blev vi väldigt glada. Jag har jobbat många år inom barnomsorgen i Sala kommun men jag har aldrig tidigare fått vara med om att inviga en ny förskola. Nu har jag fått göra det och jag är väldigt lycklig över det, säger Birgit Näslund.

Som avslutning på invigningen överraskade Leif Lifberg med en present till förskolan när han plockade fram en nyckel.

- Den här går till tre lekstugor där uppe i skogsdungen. De har vi gjort i ordning till er. Vi har döpt den lilla byn till Ponderosa och där finns nu också en grillplats, berättade han för de förväntansfulla barnen innan han lämnade över nyckeln till förskolechef Birgit Näslund.

 

 

Bild på många som hade mött upp för att vara med på invigningen av Sätrabrunns nya förskola.
Många hade mött upp för att vara med på invigningen av Sätrabrunns nya förskola.

 

Det bjöds på mingel och snittar inne i de nya lokalerna.
Det bjöds på mingel och snittar inne i de nya lokalerna.

 

Bild på barnen som visade upp lekytorna på sina nya förskola.
Barnen visade upp lekytorna på sina nya förskola.

 

Bild på det fina brunnsparksområdet där den nya förskolan är placerad.
Mitt inne i det fina brunnsparksområdet ligger den nya förskolan placerad.