Självservice
Publicerad 2024-01-25
Uppdaterad 2024-04-17 11:55

När det är dags att fylla i din ansökan är det viktigt att du fyller i följande uppgifter för att din ansökan ska bli korrekt: 

Dina personuppgifter krävs för löneutbetalning och i och med din anmälan godkänner du även att dina uppgifter får registreras enligt Dataskyddsförordningen, GDPR. 

  • Steg 1: Dina person- och kontaktuppgifter, utbildning, m.m. Var så detaljerad som möjligt för att underlätta vid matchningen av platser. 
  • Steg 2: Var du geografiskt sett vill arbeta. 
  • Steg 3: Vilken typ av arbete du önskar. 
  • Steg 4: Vilka/vilken period du önskar. 
  • Steg 5: Sammanfattning. 
  • Uppge e-postadress för att få en bekräftelse på anmälan. 
 

Om tjänsten

För Sala kommun är det viktigt att kunna erbjuda feriearbete till dig som är gymnasieungdom och folkbokförd i kommunen. Syftet med feriearbetet är att du ska få arbetslivserfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta inom kommunal verksamhet. Kommunen kommer i framtiden att ha ett stort rekryteringsbehov. 

Villkor

Du som går 1:a eller 2:a året på gymnasiet, oavsett ålder, och är folkbokförd i kommunen har möjlighet att söka feriearbete inom Sala kommun.

Sommarlovets ansökan är öppen 11-21 april

Om du tackar ja till feriearbete som innebär arbete med barn/ungdomar eller i miljöer där barn/ungdomar vistas kräver Sala kommun att du lämna in ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsen innan feriearbetet kan påbörjas. 

Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) 

Du som är under 18 år behöver ha underskrift från vårdnadshavare för att arbeta hos oss. Se blankett nedan

Samtyckesblankett

 

Ersättning

Lön betalas ut för de timmar du arbetar med belopp enligt följande 2024: 16 år: 89 kr, 17 år: 90 kr, 18 år: 106 kr, 19 år: 120 kr
Varav 15,40 kr/timme är semesterersättning.

Arbetsmarknadsenheten
0224-74 70 00 feriearbete@sala.se