StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningMedborgarundersökning 2023 - är du utvald?
Nyhet
Publicerad 2023-08-25
Uppdaterad 2023-10-26 09:44

Nu är det dags för medborgarundersökningen som genomförs av statistikmyndigheten SCB. Har du blivit utvald att delta? I så fall har du fått eller kommer att få information om undersökningen via post eller din digitala brevlåda.

Enkäten skickas ut till slumpmässigt utvalda invånare som får möjlighet att tycka till om hur det är att leva i Sala kommun. Resultatet ger en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och blir en värdefull vägledning för kommunens arbete. Undersökningen genomförs i år samtidigt i 162 av Sveriges 290 kommuner.

Ta chansen att påverka

Frågorna handlar bland annat om kommunen som en plats att leva på och om Sala kommuns service. Det är din uppfattning som Sala kommun är intresserad av; du behöver inte ha egna erfarenheter av  verksamheter för att kunna svara. Genom att delta har du möjlighet att påverka utvecklingen i Sala kommun.

Undersökningen genomförs av SCB på uppdrag av Sala kommun. Det är frivilligt att svara på enkäten.

För hjälp eller frågor om enkäten

Du som behöver hjälp eller som inte kan, vill eller ska svara på enkäten kan höra av dig till SCB på telefonnummer 010-479 69 30.

Mer information om enkäten

På SCB:s webbplats hittar du länk till inloggningen för webbenkäten, information på andra språk och vanliga frågor och svar: