StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSala stärker det lokala företagsklimatet
Nyhet
Publicerad 2023-08-24
Uppdaterad 2023-08-30 09:48

Sala är en av åtta kommuner i landet som organisationen Svenskt Näringsliv har valt ut som deltagare i ett utvecklingsprogram för att stärka företagsklimatet.

- Vi vill skapa ett företagsklimat i toppklass, ett klimat som både gör att entreprenörer vill etablera sig hos oss här i Sala och att våra befintliga lokala företagare känner att de får allt stöd som är möjligt för att de ska kunna fortsätta med att utveckla sina verksamheter, säger Sala kommuns näringslivschef, Cissi Lööv.

Även kommunstyrelsens ordförande, Amanda Lindblad, lägger stor vikt vid det här projektet:

- Grunden till vår välfärd är de arbetstillfällen som våra lokala entreprenörer skapar med sina verksamheter. Det ger oss de skatteintäkter som vi bygger vår välfärd med. Så det känns som en fantastiskt fin möjlighet att få delta i det här utvecklingsprogrammet för att skapa ett ännu starkare företagsklimat här i Sala, säger hon.

Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram startar i september nu i höst. Under ett års tid får de deltagande kommunerna allt möjligt stöd för att kunna förbättra det lokala företagsklimatet.

Gemensamma tematräffar

Deltagarna erbjuds bland annat mentorskap, samarbete med Svenskt Näringslivs regionkontor, erfarenhetsutbyte med andra kommuner och dessutom fyra tematräffar för inspiration och fördjupning.

På tematräffarna är varje deltagande kommuns kommunstyrelseordförande, kommundirektör och näringslivschef med.

Träffarnas fyra teman är de här:

  • Styrning och ledning för ett starkare företagsklimat samt systematiskt förbättringsarbete.
  • Serviceinriktad myndighetsutövning.
  • Effektivare upphandling och regional kompetensförsörjning.
  • Utvecklingsprojekt för att uppnå ett starkare företagsklimat.

Sammanlagt så har åtta kommuner valts ut för att delta i årets utvecklingsprogram. Förutom Sala deltar kommunerna Stenungsund, Trollhättan, Borlänge, Skellefteå, Östhammar, Värmdö och Kumla i programmet.

Kontakt

Cecilia Lööv, Näringslivschef
0224-74 76 04 cecilia.loov@sala.se

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier