StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningLars-Erik Eriksson är Årets lärare i Sala kommun
Nyhet
Publicerad 2021-10-27
Uppdaterad 2021-10-28 15:13

Varje år får alla elever i Sverige nominera den bästa läraren de har eller har haft till Lärargalan. Nu står det klart vem som vunnit årets utmärkelse i Sala kommun.

Personerna bakom Lärargalan har en filosofi när det gäller vem som till slut blir utsedd till kommunernas bästa lärare. Grundfilosofin går ut på att skapa lärarförebilder i samhället för att motivera ännu bättre pedagogik i klassrummet. De har utvecklat ordet “lärarskap” som förmedlar egenskaper som gör en bra lärare och skapar riktlinjer om vad duktiga lärare har gemensamt. Kriterierna för att bli utsedd till bästa lärare är:

  • att bedriva meningsfullt lärande som inspirerar, motiverar och ger lust till kunskap
  • att anpassa sin undervisning till varje enskild elev för att uppnå goda resultat
  • att vara nytänkande och använda såväl digitala verktyg som andra hjälpmedel

Det var inte mindre än fem lärare nominerade från Kungsängsgymnasiet – vilket är jättekul! Motiveringen för den lärare som till slut utsågs till den bästa läraren i Sala kommun lyder såhär:

H*n är väldigt inspirerande då h*n har gjort så mycket själv och visar oss att så mycket är möjligt. H*n har till och med byggt en egen liten bil (grävskopa). H*n ser till att alla får uppmärksamhet och inspirerar var och en. H*n låter oss utvecklas på vårt egna sätt och är alltid där om man behöver hjälp. H*n är bra på att förklara och får en att vilja prestera bättre.

Och den vinnande läraren är den man som gick i pension i juni och således får utmärkelsen “postumt”: Lars-Erik Eriksson.

Kontakt

Kungsängsgymnasiet
0224-748705 kungsangsgymnasiet@sala.se