Nyhet
Publicerad 2019-11-04
Uppdaterad 2019-11-04 07:02

Den 1 november 2019, tillträdde Daniel Holmvin som kommunchef i Sala kommun.

Daniel har en lång bakgrund som ledare inom kommunal verksamhet, nu senast från Köpings kommun med ett uppdrag som kanslichef med samordningsansvar att leda utveckling av styrning och ledning. I grunden är han utbildad lärare. 

Vad lockade dig att söka tjänsten som kommunchef i Sala kommun? 

”Att arbeta som kommunchef är komplext, men jag känner mig rustad för uppdraget. Jag har kunskaper från flera olika områden inom kommunal verksamhet och en lång ledarerfarenhet. Uppdraget är tydligt, att få verksamheten mer utvecklingsinriktad och att skapa ett attraktivt Sala kommun utifrån flera olika perspektiv. Målet är högt ställt, vilket jag gillar.”

Vad ser du fram emot i din nya roll? 

”I ett första läge, att få lära känna verksamheten och Sala bättre. Att lyssna in och träffa medborgare, medarbetare, föreningar och näringsliv” 

Har du redan skapat dig något intryck av Sala kommun?

”En kommun med en stor mångfald av företag med ett rikt kultur- och föreningsliv. En stad som de senaste åren växt och byggt relativt mycket. En plats där det är mycket på gång. Ett bra geografiskt läge i regionen med möjligheter till pendling, Sala ligger nära. Jag är uppväxt i Hedåker och familj och vänner bor kvar, så kommunen är inte helt ny för mig.”

Vad har du för fritidsintressen? / Vad gör du på fritiden?

”Jag bor i Västerås med fru och 3 barn. Mycket tid går till barnens aktiviteter. Utöver det blir det träning och friluftsliv. Åker Vasalopp och springer maraton.”

 

Daniel Holmvin, kommunchef

Kontakt

Daniel Holmvin, Kommundirektör
0224-74 70 00 (växel) daniel.holmvin@sala.se

Relaterade tjänster