StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSala -- länets mest företagsamma kommun
Nyhet
Publicerad 2019-03-08
Uppdaterad 2021-03-30 09:13

Svenskt Näringslivs årliga mätning av företagsamheten visar att företagsamheten ökar i Västmanland och att länets högsta företagsamhet finns i Sala.

I dagarna presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga mätning av företagsamheten i Sverige. Mätningen visar visserligen att Västmanland fortsatt har lägst företagsamhet i riket, men också att företagsamheten i länet trots allt växer och nått en ny toppnotering på 9,8 procent och att länets högsta företagsamhet finns i Sala.

Bland länets kommuner är det alltså återigen Sala som toppar företagsamhetslistan där hela 13,6 procent av invånarna är företagsamma, vilket kan jämföras med 9,8 procent för länet i stort.

– Sala är en riktig företagarbygd med en stark tradition av småföretagande inom många branscher. Med ett fortsatt fokus på god myndighetsutövning och ett ökat fokus på företagande i skolan så tror jag att fler kommer att våga satsa på företagande i Västmanland och att fler kommuner kan närma sig Sala siffror, säger Svenskt Näringslivs regionchef Kristin Lahed.

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier