Nyhet
Publicerad 2018-03-22
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

På lördagen den 24 mars är det dags för årets Earth Hour, kl. 20.30--21.30, samtidigt pågår Miljökampen mellan Sala och Heby kommuner.

Earth hour - tillsammans för klimatet

WWF Earth Hour - tillsammans för klimatet 

Lördag 24 mars är det dags för Earth Hour igen. Jordtimmen då vi har chansen att visa att vi bryr oss om planeten. Senast slog Earth Hour nytt globalt rekord med 187 länder som deltog, och i Sverige deltog hela 85 procent av Sveriges kommuner.

Släck hemma och tänd ett ljus och kanske fundera på vad vi tillsammans kan göra för att jorden och klimatet ska börja repa sig igen. Sala kommun släcker gatubelysningen i Sala tätort (Stora torget och Stadsparken) och skickar då en signal att ta klimatfrågan på allvar. 

Miljökampen Sala–Heby

Missa inte att tävla för din kommun i årets upplaga av Miljökampen, kampen mellan Sala och Heby kommuner där det gäller att spara mest energi under earth hour timmen. I år är det Salas tur att ta revansch!

Den 24 mars, under Earth Hour, gäller det för Sala- och Hebys kommuninvånare att spara så mycket energi som möjligt. Då är det åter dags för den årliga kommuntävlingen Miljökampen som anordnas av HESAB, ett dotterbolag till Sala-Heby Energi AB. 

Temat för årets Earth Hour är: One planet life - ett hållbart liv på vår enda planet.

Klockan 20.30–21.30 mäter vi vilken av kommunerna som är bäst på att ”hålla igen” energimässigt och resultatet jämförs sen med en temperaturmässigt likvärdig lördag.

Den vinnande kommunen firas med ett fikakalas på den vinnande kommunens torg den 28 mars kl. 14.00-15.00.

Må bästa kommun vinna!