StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningTillsammans för Sala, en mässa för mångfald
Pressmeddelande
Publicerad 2016-11-03
Uppdaterad 2016-11-03 08:22

Lördag den 12 november klockan 11.00 - 18.00 arrangerar Sala kommun mässan Tillsammans för Sala i Lärkhallen. Syftet med mässan är att ge besökarna möjlighet att upptäcka Salas utbud av idrott, kultur och föreningsliv.

Mässan, som har fir entré, vill skapa en inspirerande mötesplats, för både barn och vuxna, där prova-på aktiviteter blandas med underhållning och intressanta föreläsningar.  
-    Här får föreningar och ideella organisationer i Sala en möjlighet att sprida information om sin verksamhet och också möjlighet att visa upp dem. Förhoppningen är att det blir en lördag fylld av spännande möten och att besökarna blir inspirerade av det rika kultur- och föreningsliv vi har, säger Petra Jablonski; kulturutvecklare vid Sala kommun.

Västmanlands läns landshövding Minoo Akhtarzand kommer att invigningstala och den nybildade kören "Sala mångfaldskör" underhåller tillsammans med Sala världsorkester. 
Vid tre tillfällen under dagen kommer Amir Kheirmand, Årets mästerkock 2014, att coacha fyra lag som lagar mat ur kokboken ”Med hjärtat i Sala”, i en cookalong. Varje lag innehåller fyra personer och det blir nya lag vid varje tillfälle. Andra aktiviteter under dagen är Vattenmannen och Speed, hjältarna från Barnkanalen, som bjuder på en interaktiv show där både barn och vuxna är välkomna att delta.
Amanda Winberg, Idolfinalist 2015, bjuder på musikshow tillsammans med sina dansare. Utöver det kommer det även att finnas ett mångkulturellt café där det serveras arabiskt kaffe och bakverk. 

Under dagen blir det också premiär för Amici – en kortfilm om vänskap, där nyanlända i Sala och etablerade Salabor har intervjuats om olika aspekter av vänskap. Det handlar om längtan efter en älskad vän som blev kvar i hemlandet, innebörden och betydelsen av äkta vänskap men också om längtan efter vänner i det nya landet och glädjen över nyfunna vänner.

Inför mångfaldsmässan bjuder Sala kommun in till pressträff onsdag 9 november kl.10.00 i Blå salen, stadsbiblioteket i Sala. Då kommer media att få en förhandsvisning av kortfilmen Amici, samt möjlighet att träffa några av deltagarna i den. 
 

Mer information

Petra Jablonski, Kulturutvecklare/rektor
0224-74 77 11 petra.jablonski@sala.se

Relaterade kategorier