StartGymnasieskolorKungsängsgymnasiet
Kontaktobjekt
Publicerad 2017-08-24
Uppdaterad 2022-11-17 09:19

Adress: Gymnasiegatan 1, 733 40 Sala

Telefon: 0224-748705

Fax: 0224-74 87 18
E-post: kungsangsgymnasiet@sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Om oss

På Kungsängsgymnasiet erbjuder vi det allra bästa. Vår personal! Här får du en nära kontakt med duktiga och kompetenta lärare. Vi erbjuder åtta program samt IM (Individuellt program). Här får du utvecklas i att vara företagsam och uppfinningsrik vilket ger dig stor chans att få jobb eller studera vidare direkt efter gymnasiet. Din åsikt är viktig och du får påverka din skolgång.

Ledningen har ordet

Kungsängsgymnasiet är en skola med cirka 450 gymnasieelever och 60 personal. Vårt jobb är att förbereda eleverna för vuxenlivet och framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller jobba direkt efter gymnasiet.

Vår skola

Du hittar vår skola på Gymnasiegatan 1, i närhet till Salas centrum. För oss är all närhet viktigt och våra elever har närhet till det mesta; studie- och yrkesvägledare, kurator, specialpedagog, cafeteria, elevråd, skolmatsal, bibliotek, idrottshall, laborationssalar, verkstäder och mycket mer.

Vår funktion

Skolförvaltningen i Salas gemensamma devis är att "I Sala har vi höga förväntningar" och vi vet att vi kan få alla barn och elever att lyckas." För oss är det väldigt viktigt att varje elev trivs och känner sig trygg. Det är grunden. Vi ser varandra, vilket gör att du som elev kan få verkligt inflytande. Varje program är unikt och speciellt. Vår personal prioriterar utveckling av skolan och hittar på aktiviteter som gynnar ditt lärande och växande som människa. Det är viktigt att vara i skolan - för oss är det en självklarhet.

Våra elever

Vår belöning är elevernas växande, att få följa med under gymnasietiden, och sedan se dem stolta med studentmössan på huvudet gå ut från Kungsängsgymnasiet, vidare ut i livet. Det gör oss stolta. Den känslan är fantastisk.


Dag Ingvar Nilson, rektor

 

Besök Kungsängsgymnasiets egna webbplats, www.kungsangsgymnasiet.se