StartUppleva och göraIdrott, motion och friluftslivIdrottslokaler - Bokningsförfrågan
Självservice
Publicerad 2022-03-14
Uppdaterad 2024-04-25 09:18

Krav för e-tjänst:

  •  BankID

Du kan lämna önskemål om träningstider för en hel säsong (1 september till och med 29 april) i kommunens idrottslokaler: Idrottshallen, Lärkhallen, Sporthallen, Ranstahallen, Ängshagen-, Vallaskolans och Kungsängsgymnasiets idrottshallar. Det kan exempelvis handla om återkommande tider eller tillfälliga evenemang (cuper, uppvisningar, med mera). 

Ansökan sker senast 2 maj varje år. Önskemål om bokning efter 2 maj behandlas i mån av plats.

Obs! Bokningar under pågående säsong görs ej via e-tjänsten. Se information längre ner på sidan. 
 

Om tjänsten

Föreningar, privatpersoner och företag kan boka tid i våra idrottslokaler.

Det går att boka fasta tider för aktiviteter inför en hel säsong och enstaka arrangemang via e-tjänsten. 

Sök lediga tider under pågående säsong

  • OBS! Idrottslokalerna stänger för säsongen 29 april. Lärkhallen och Ranstahallen är öppna till midsommar. 

Genom att klicka på ikonen "Sök lediga tider" når du vårt bokningssystem och kan själv söka lediga tider och göra en bokningsförfrågan. Du får sedan en bekräftelse via e-post när tiden du önskat är bokad.

Observera att bokning är gjord först när du fått en bekräftelse. Bokningsförfrågningar hanteras av Sala stadsbibliotek vardagar klockan 10.00-18.00.

Sök lediga tider

Boka tider under pågående säsong

Vill du göra en bokning direkt eller har frågor om bokningar kontakta Sala stadsbibliotek, stadsbibliotek@sala.se, tfn 0224-74 77 00 eller Lärkans reception, simhallen@sala.se, tfn 0224-74 78 31

Skollovsbokningar

Skollovslediga ungdomar får låna i Idrottshallen, Lärkhallen, Sporthallen och Ranstahallen gratis på sportlovet, påsklovet och höstlovet och jullovet. Det går att boka lokalerna helgfria vardagar mellan kl. 9.00 och 15.00. Bokning ska ske av målsman eller annan vuxen över 18 år som även ska närvara under aktiviteten. Bollpåse med fotboll, basketboll och volleyboll finns att låna i Lärkans reception och hos vaktmästaren på Idrottshallen.

Villkor

Alla föreningar, företag och privatpersoner (fyllda 18 år) kan lämna önskemål om tider.

Avgifter

Att boka tid i idrottslokal är kostnadsfritt, däremot utgår en avgift för lokalhyra. För mer information om priser se Taxa för idrottslokaler här nedan.

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se