StartSjälvserviceNyckel till slam- och vattenkiosk - Ansökan
Självservice
Publicerad 2022-03-31
Uppdaterad 2024-05-31 11:24
 

Om tjänsten

Möjligheten att tappa vatten från brand- och spolposter på det allmänna ledningsnätet i Sala kommun kommer att upphöra. Detta för att säkerställa kvaliteten och säkerheten för vattnet till våra kunder. 

För att kunna erbjuda vatten till verksamheter har vi därför byggt en vatten- och slamkiosk där det är enkelt att fylla sin tankbil eller liknande med vatten och även att lämna slam. Vattenkiosken har en backventil installerad så att ingen smitta kan komma in i ledningsnätet.

Vattenkiosken är till för spol- och tankbilar. Vattnet är klassat som tekniskt vatten, det vill säga inte som dricksvatten. 

Ansök om nyckel

För att få tillgång till kiosken behöver du registrera ditt företag och kvittera ut en nyckel. Du ansöker via e-tjänst genom att logga in med e-legitimation. Har du inte möjlighet att använda e-tjänsten kan du istället kontakta handläggare på Samhällstekniska enheten. När du har blivit registrerad och fått en nyckel kan du enkelt se dina mängder på webbplatsen www.vattenkiosk.se.

Har du inte möjlighet att använda e-tjänsten är du välkommen att kontakta samhallsbyggnad@sala.se.

Kom ihåg att skicka in din ansökan i god tid, minst tre (3) dagar innan du önskar din nyckel.

Position för slam- och vattenkiosk

Slam- och vattenkiosken är placerad på Långgatan 5, 733 39 Sala. 

Villkor

Denna tjänst kan användas av företag och föreningar. 

För privatpersoner finns möjlighet att hämta ut vatten i småmängder dygnet runt. Vid dessa tillfällen behövs ingen nyckel. 

Avgifter

Att ansöka om kiosknyckel är kostnadsfritt. Debitering sker löpande efter hämtade och lämnade mängder. 

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se