StartUppleva och göraIdrott, motion och friluftslivVuxensimskola (16 år och uppåt) - Bokning
Självservice
Publicerad 2022-12-07
Uppdaterad 2024-01-09 13:19

Krav för e-tjänst:

  • BankID
  • Betalning via kort eller Swish
  • 16-17 år: bokning sker av vårdnadshavare, familjehem, anhörig eller liknande
  • 18 år eller äldre: bokning sker av elev
 

Om tjänsten

Vuxensimskolan riktar sig till dig som är 16 år eller äldre och vill lära dig att simma. Målet med kursen är att du ska känna dig säker i samt kring vatten och kunna ta dig fram med de vanligaste simsätten, framförallt bröstsim. Varje grupp består av en (1) diplomerad instruktör och maximalt två (2) elever. Undervisningen sker bland annat i 25-metersbassängen.

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Bra att veta

För att boka en kurs använder du vår e-tjänst Vuxensim (16 år och uppåt) - Bokning. Inloggning i tjänsten sker med BankID. Betalning av kursen sker direkt i e-tjänsten via antingen kort eller Swish. Det är först när du betalat som din bokning är giltig. Om du av någon anledning inte kan använda e-tjänsten har du istället möjlighet att kontakta Lärkans familjebad för att få hjälp med din bokning (e-post: simskolor@sala.se).

Avanmälan/ombokning av kurs ska ske senast två veckor innan kursstart. Detta görs antingen genom att skicka ett meddelande från Mina sidor via ditt inskickade ärende eller genom att skicka ett e-post till simskolor@sala.se. Vid avanmälan som sker senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte kursavgiften. Frånvaro eller sjukdom är även det fall då kursavgiften ej återbetalas.

  • Vecka 3 (januari–mars)
  • Vecka 12 (mars–maj)
  • Vecka 35 (augusti–oktober)
  • Vecka 43 (oktober–december)

Alla kurser pågår i 30 minuter och under 8 veckor. 

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Under kursen kommer du att få lära dig att flyta samt få god vattenvana. Du kommer dessutom att lära dig grunderna för arm- och bentag (inte crawl) och förbättra din simteknik. Kursen syftar även till att du ska känna dig säker i vattnet och därmed få bort eventuell allmän vattenrädslan och rädsla på djupt vatten.

Målet med kursen är att du ska få tillräckliga kunskaper för att ta simborgarmärket, vilket innebär att du ska kunna simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim.

Villkor

Du som deltar ska vara 16 år eller äldre.

Avgifter

Bokning av vuxensim kostar 1 500 kr. I detta ingår 8 kurstillfällen á 30 minuter. Du betalar avgiften via kort eller Swish direkt via e-tjänsten.

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Lärkans familjebad
0224-74 78 31 simskolor@sala.se