Självservice
Publicerad 2023-08-07
Uppdaterad 2024-06-19 11:26

Krav för e-tjänst:

  • BankID
  • Betalning via kort eller Swish
  • Bokning sker av vårdnadshavare, familjehem, anhörig eller liknande
  • Barnet ska ha fyllt 5 år
 

Om tjänsten

Glädjen och tryggheten i att kunna simma är viktigt för barns självförtroende. Genom lek och roliga övningar tränar vi upp vattenvanan så att barnet känner sig tryggt och bekvämt i vattnet, för att därefter lära sig simma. Lärkans erfarna och diplomerade siminstruktörer hjälper barnen att känna sig säkra i vatten, samtidigt som de har roligt.

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Bra att veta

För att boka en kurs använder du vår e-tjänst Simskola (5-6 år) - Bokning. Inloggning i tjänsten sker med BankID. Betalning av kursen sker direkt i e-tjänsten via antingen kort eller Swish. Det är först när du betalat som din bokning är giltig. Om du av någon anledning inte kan använda e-tjänsten har du istället möjlighet att kontakta Lärkans familjebad för att få hjälp med din bokning (e-post: simskolor@sala.se).

Avanmälan/ombokning av kurs ska ske senast två veckor innan kursstart. Detta görs antingen genom att skicka ett meddelande från Mina sidor via ditt inskickade ärende eller genom att skicka ett e-post till simskolor@sala.se. Vid avanmälan som sker senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte kursavgiften. Frånvaro eller sjukdom är även det fall då kursavgiften ej återbetalas.

  • Vecka 3 (januari–mars)
  • Vecka 12 (mars–maj)
  • Vecka 35 (augusti–oktober)
  • Vecka 43 (oktober–december)

Alla kurser pågår i 30 minuter och under 8 veckor. 

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Njutning
Vi tycker att det är viktigt att ni trivs i vattnet. Grundtrygghet måste byggas upp så att ni kan slappna av tillsammans med barnet. Simning ska vara lustfyllt och härligt!

Utveckling
Vattnet ger en unik möjlighet att bereda barnet stimulans på olika sätt. I vattnet kan man röra helt andra muskler än på land.

Vattensäkerhet
Vattensäkerhetstänkandet går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vi vill att barnet ska lära sig att kunna hantera en eventuell olyckssituation. Vi lär barnet att hålla andan om det hamnar under ytan, sparka sig upp till ytan för att hämta luft, att vända över till rygg för att vila och andas, att vända tillbaka till kanten för att självt kunna ta sig upp. Flytvästövningar ingår i alla kurser.

För att uppnå kursmålen arbetar vi efter inlärningsstegen: Vattenvana - Glida - Flyta - Simma - Teknik.

Villkor

Barnet ska vara i åldern 5-7 år.

Avgifter

Bokning av simskola kostar 700 kr. I detta ingår 8 kurstillfällen á 30 min. Du betalar avgiften via kort eller Swish direkt via e-tjänsten.

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Lärkans familjebad
0224-74 78 31 simskolor@sala.se