StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSala växer! Nu fälls första träden för nya bostadsområdet i Ransta
Nyhet
Publicerad 2024-05-29
Uppdaterad 2024-05-29 10:34

Nu tar Bältarhagen i Ransta första steget till att bli ett nytt bostadsområde i Sala kommun.

Det blåser medvind i Sala, som i år firar sitt 400-årsjubileum. Jubileet väcker intresse för Sala som plats att bo, leva och verka på, så att kommunen nu inleder utvecklingen av det efterlängtade bostadsområdet Bältarhagen i Ransta, ligger helt rätt i tiden.

Kommunstyrelsens ordförande, Amanda Lindblad, vid Bältarhagen i Ransta.

Attraktiv plats

Bältarhagen kommer att erbjuda både unga familjer och äldre invånare en attraktiv plats att bo på. I serviceorten Ransta finns bland annat en nybyggd skola, idrottshall, matbutik och tågstopp. Det nya området kommer att utformas med fokus på attraktiva bostäder, huvudsakligen i form av småhusbebyggelse i naturnära läge. Den första fasen i utvecklingen av det nya bostadsområdet är avverkning av de träd som står på planerade gator och bostadstomter.

"Vi är glada att påbörja detta spännande projekt. Bältarhagen kommer att bli ett modernt och attraktivt bostadsområde där människor kan trivas och växa." -Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande.

 

Detaljplanekarta över Bältarhagen.

Tidsplan

Den första etappen av utvecklingen kommer att inkludera infrastrukturarbeten och markförberedelser, för att möjliggöra en smidig och effektiv byggprocess i den södra delen av området. Planen är att tomter ska finnas till försäljning senast i januari 2026. 

”Vi ser fram emot att bli fler Salabor när Ransta växer. Med många nya arbetstillfällen på expanderande Finnslätten är Ranstas läge i södra delarna av Sala kommun ett attraktivt boendealternativ. Tågstationen i Ransta ger många möjligheter - Bältarhagen är bara starten för hur vi ska växa framåt” -Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande.

 

Amanda Lindblad och Markingenjör, Anders Viking, tittar på en detaljplanekarta över Bältarhagen

Kontakt

Anders Viking, Markingenjör
Anders.Viking@sala.se
Amanda Lindblad (S), kommunalråd
0224-74 71 00 amanda.lindblad@sala.se

Relaterade kategorier