StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningÅrets stipendiater och mottagaren av Silverskölden
Nyhet
Publicerad 2021-11-12
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Nu har Kultur- och fritidsnämnden utsett årets stipendiater. Föreningsledarstipendiat blev Sanna Lundqvist Salaortens Ridklubb. Per Hägg får ta emot kulturstipendiet och Brunnsmuséet tilldelas Kulturarvsstipendiet. Dessutom så får Västerfärnebo den anrika Silverskölden för att de ”skrivit fotbollshistoria”

2021-års stipendiater

Föreningsledarstipendiet – Sanna Lundqvist

Stipendiet tilldelas Sanna Lundqvist för hennes mångåriga (21 år) engagemang i Salaortens Ryttarförening voltige. Hennes engagemang och driv för sporten och föreningen är lika stort nu som det var när hon började som 15-åring. Stipendiesumman 32.000 kr delas lika mellan ledaren och föreningen.

Kulturstipendiet – Per Hägg

Kulturstipendiet på 25.000 kr tilldelas Per Hägg för hans ambition som kulturaktör i Sala kommun förvalta, modernisera och tillgängliggöra musikskatter och örongodis av bland andra Thore Skogman.

Kulturarvsstipendiet – Brunnsmuséet

Kulturarvsstipendiet på 30.000 kronor tilldelas Brunnsmuséet som är ett ideellt arbetslivsmuseum i syfte att bevara och berätta om Sätra Brunns kulturarv. Sätra Brunn är ett av Sala kommuns mest eftertraktade besöksmål.

Silverskölden – Västerfärnebo AIK

Silverskölden har delats ut till ortens främsta idrottare sedan mitten av 40-talet. Fram till 1962 delades priset ut av lokaltidningen Sala Posten. 1962 övertog lokaltidningen Sala Allehanda priset fram till 2017 då Sala kommun tog över ansvaret att dela ut det anrika idrottspriset.

I år har kultur- och fritidsnämnden beslutat att tilldela Västerfärnebo AIK Silverskölden.

Västerfärnebo AIK skrev fotbollshistoria säsongen 2021. För första gången vinner en nykomling fotbollsfyran utan att förlora en match. Det blev till slut tio segrar och en oavgjord under säsongen som var halverad på grund av coronapandemin. Västerfärnebo AIK vinner serien med i stort sett enbart lokala spelare och många i truppen har också Västerfärnebo AIK som moderklubb.

Det är också första gången som klubben ska spela med sitt herrlag i division 3, som är en regional serie.

Läs mer om Kultur och fritids stipendier

Stipendieutdelningen sker på torget skyltsöndag 28 november kl. 13.45 ca. Välkommen!

Film från stipendieutdelningen

 

Relaterade kategorier