Nyhet
Publicerad 2021-06-02
Uppdaterad 2021-06-02 09:58
Bygg och miljö - Sala Heby


Myndighetsutövningen inom bygg-, miljö- och livsmedelsområdet handläggs kommungemensamt av Sala kommun och Heby kommun. Kommunerna har egna beslutsfattande politiska nämnder.

Mellan den 15 och 23 maj hålls Pollineringsveckan i Sverige som ett initiativ från Pollinera Sverige. 

Under den här veckan så hålls därför en massa aktiviteter runt om i landet för att sprida kunskap och engagemang för våra viktiga pollinatörer. 

Vi på Sala kommun kommer under den här veckan dela med oss om det arbete som görs i kommunen och som kan ha positiv effekt för våra pollinerande insekter. Är du sugen att själv göra en insats och lära dig mer om pollinatörer, gör då vårt Pollineringsbingo! Då har du dessutom chansen att vara med i utlottningen av fina priser.

Så här går det till:
Varje bingobricka kommer bli presenterad i en film som du finner på denna sida. I filmen kommer en utmaning kopplad till våra pollinatörer att presenteras. Ta en bild på när du gjort utmaningen och bifoga sedan alla bilder i ett mejl som du skickar till naturvard@sala.se. Märk ditt mejl med ”Pollineringsbingo” och skriv ditt namn och telefonnummer i textrutan. 

Vinnarbrickorna kommer lottas fram och publiceras på sala.se och på våra sociala medier. Tänk därför på att enbart skicka bilder som du är okej med att vi publicerar. 

Lycka till!

Kontakt

Anna Winnersjö Edholm, Kommunekolog
0224-74 73 93 byggmiljo@sala.se
Sofia Söderberg, Kommunekolog
0224-74 73 91 byggmiljo@sala.se