StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningArbetsmarknadsenheten tillverkar skyddsförkläden till vården
Nyhet
Publicerad 2020-05-18
Uppdaterad 2021-11-12 13:55

Sedan slutet av april tillverkar Sala kommuns arbetsmarknadsenhet skyddsförkläden till den kommunala vården. Det är ett initiativ som påbörjades för att underlätta arbetet för de verksamheter som är i stort behov av skydds- och vårdmaterial.

De kommunala verksamheterna hjälper varandra för att tillsammans hantera situationen kring coronaviruset. Då det sedan en tid tillbaka råder materialbrist inom vården i hela Sverige, har det varit svårt att få tillräckligt med material för att möta verksamheternas behov.

"Bidrar med något positivt i det svåra läget"

Tillverkningen sker på Karla Snickeri. Det är cirka tio personer som arbetar vid tillverkningen samtidigt och dessa är deltagare från projektet Gröna Gången, Jobbcenter och Samordningsteamet tillsammans övrig personal inom arbetsmarknadsenheten.

De som arbetar med detta känner verkligen att de får bidra med något positivt i det svåra läge som vi befinner oss i, säger Magnus af Peterséns vid arbetsmarknadsenheten.

För tillfället produceras i genomsnitt 300-400 förkläden per dag, men behovet för den kommunala vårdverksamheten är just nu cirka 500 stycken per dag. Målet är att inom kort nå upp till den produktionshastigheten för att säkra tillgången till skyddsförkläden inom organisationen.

Full fart i tillverkningen.
Att tillverka många skyddsförkläden kräver mycket material.

Kontakt

Ulf Hedström, Verksamhetsutvecklare
0224-74 98 11 ulf.hedstrom@sala.se
Joakim Stål, Enhetschef
0224-749806 joakim.stal@sala.se