Nyhet
Publicerad 2020-03-02
Uppdaterad 2021-02-17 08:03

Nu genomför vi en resvaneundersökning vid Sala Resecentrum, där resenärerna får svara på frågor om vad som skulle kunna få dem att välja andra färdmedel än den egna bilen när de ska pendla vidare med tåg eller buss från stationen.

Under vecka 10, med start på måndag den 2 mars, så kommer personal från Sala kommuns samhällstekniska enhet att ”lappa” alla parkerade bilar på Resecentrum i Sala med informationsblad om den enkätundersökning som påbörjas under vecka 11.

– Många av de som parkerar sina bilar på Salas resecentrum bor mindre än tre kilometer från stationen. Vi vill fråga dem om vad som skulle kunna få dem att istället välja cykel, kollektivtrafik eller till och med att gå till stationen, berättar trafikingenjör Tord Lillja.

Under vecka 11 följs flygbladsutdelningen upp med att personal från kommunen finns på plats på resecentrum för att dela ut undersökningen. Meningen är att man ska kunna svara på enkäten både på papper och genom att mejla.

– Vi kommer då att bjuda de som går, cyklar eller åker kollektivt på kaffe och smörgås, avslutar Tord Lillja.

Det är oftast fullt här på parkeringen vid Resecentrum i Sala. Men kanske går det att ta andra färdmedel än bilen till stationen?

Kontakt

Johan Duse, Transportstrateg
0224-74 73 31 johan.duse@sala.se