StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningRäddningstjänsten bränner husen på Salaborg i samband med brandövning
Nyhet
Publicerad 2020-02-27
Uppdaterad 2020-03-02 12:43

Räddningstjänsten genomför den 4 mars en planerad bränning av de förfallna husen på Salaborg och kombinerar det med en brandövning.

Klockan 08:00 på onsdag den 4 mars är det tänkt att Räddningstjänsten Sala-Heby ska påbörja bränningen av husen på fastigheterna Kristina 4:15 och 4:109, på Salaborg. Detta kommer att pågå hela dagen och det medför både ett visst buller och kraftig rökutveckling.

Syftet är dels att riva tre hus på de här tomterna, dels att genomföra en insatsövning med rökdykning och andra räddningsmoment som är svåra att kunna utföra vid normala övningar.

Byggnaderna på Salaborg ses som lämpliga övningsobjekt för den operativa styrkan, bland annat för att kunna utveckla metoder för livräddning. Det tidigare bostadshuset på Salaborg har flera små rum, som är lämpliga för rökdykarövningar. Ladan och det mindre huset är lämpliga för att öva med värmekameror och skärsläckarutrustning.

- Under den här tiden ber vi om överseende med buller och kraftig rök samt uppmanar närboende att ha fönster stängda och att inte hänga tvätt utomhus, säger övningsledaren Ove Jansson.

Området kommer att vara avspärrat under den tid som den här bränningen och övningen pågår. Endast behörig personal släpps in på området.

Den här eldningen har godkänts i ett delegationsbeslut av Bygg och Miljö Sala-Heby kommun.

De här byggnaderna på Salaborg kommer att brännas i samband med att räddningstjänsten genomför en brandövning.

 

Relaterade kategorier