StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningGjorde film om Räddningstjänsten Sala-Heby
Nyhet
Publicerad 2018-11-19
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Tadeo Davidsson, tidigare elev på filmutbildningen vid Tärna folkhögskola, har tillsammans med sina klasskamrater producerat en företagsfilm om räddningstjänsten i Sala-Heby.

Tadeo Davidsson, tidigare elev på filmutbildningen vid Tärna folkhögskola, har tillsammans med sina klasskamrater producerat en företagsfilm om räddningstjänsten i Sala-Heby. Materialet använde Tadeo även till sitt examensarbete, dokumentären: Räddningstjänsten Sala-Heby: dess nutid, förflutna och jubileum.

Allt började med att en lärare på Tärna folkhögskolas filmutbildning skrev om räddningstjänsten Sala-Heby i skolans Facebook-grupp. Tadeo blev intresserad. Det ledde till att han träffade räddningschefen Tommy Jansson. Ett möte som ledde till att Tadeo och hans klasskamrater gjorde räddningstjänstens företagsfilm. Efter detta filmade gjorde de alla varsitt examensarbete, där dokumentären blev Tadeos uppgift. För några veckor sedan hade den premiär på youtube.

 – En sak som gjorde mig intresserad var att räddningstjänsten är en plats där det kan hända en del. Mycket action och känslor, berättar Tadeo Davidsson.

Den längre filmen bygger på en rad intervjuer som har gjorts med medarbetare i räddningstjänsten och på övningar i allt från livräddning på sjön till brandbekämpning och att klippa upp biltak för att få ut skadade vid trafikolyckor.

Filmen är samtidigt en dokumentär som berättar räddningstjänsten Sala-Hebys 60-åriga historia.

Företagsfilmen: Räddningstjänsten Sala-Heby 

Produktion: Tadeo Davidsson m.fl. elever från filmutbildningen,Tärna folkhögskola.

 

 

Dokumentären: Räddningstjänsten Sala-Heby - Dess nutid, förflutna och jubileum

Produktion: Tadeo Davidsson, examensarbete på filmutbildningen vid Tärna folkhögskola, numera student på Marieborgs folkhögskola i Norrköping.

 

 

Producenten

Tadeo Davidsson
Tadeo Davidsson. Foto: Nadja Rautiainen

 

Relaterade kategorier