Nyhet
Publicerad 2018-08-06
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Omröstningen för 2018 års Salaambassadör startar måndag den 6 augusti och pågår till och med söndag den 26 augusti.

Du avgör vem som blir Salaambassadör 2018 

Resultatet av omröstningen kommer att presenteras vid en ceremoni i samband med Händels fyrverkerikonsert den 1 september. För att kunna bli Salaambassadör så ska kandidaten, genom sitt engagemang, ha verkat för att utveckla och sprida kunskap om Sala och ha verkat för att göra Sala intressant för invånare och besökare.

Du kan rösta online till och med söndag den 26 augusti. Om du hellre vill lämna din röst direkt på Medborgarkontoret i kommunhuset så ska det ske senast lördag den 25 augusti kl. 15.00.

Lägg din röst på Salaambassadör 2018 här

Och de nominerade är...

Juryn har utifrån de inlämnade förslagen valt ut tre kandidater till 2018 års Salaambassadör. De är Sala storband, Jörgen Westholm och Emil Eriksson, Grällsta IF.

Nominerade Sala ambassadörer 2018
Nominerade Sala ambassadörer 2018

1. Sala storband

Sala storband startade 1975 och har sedan dess glatt Salabor med sin musik nu senast i samband med Sala jazzklubbs 20-års jubileum. Bandet har en varierad repertoar, så alla kan njuta av musiken. Sala storband spelar inte bara i Sala utan också på andra orter, och kan då sägas just vara ambassadörer för Sala, och i förgrunden för Sala storband hittar vi deras ledare Jens Ander Glöde.

2. Jörgen Westholm

Jörgen Westholm sprider namnet Sala över hela Sverige och även utomlands kanske främst i Frankrike genom att köra sina travhästar med ofta bra placeringar. Han representerar Sala med ett klanderfritt och bra uppförande. Men bakom sig har han Team Westholm som jobbar gemensamt och med bra sammanhållning hoppas kunna få bra placeringar och samtidigt ha trevligt.

3. Emil Eriksson, Grällsta IF

Emil Erikssons positiva engagemang, initiativ samt förmåga har möjliggjort för barn och unga med funktionsvariationer att få chansen att känna tillhörighet, samhörighet och gemenskap. Dessa individer har inte alltid de rätta förutsättningarna för att kunna delta i samhällets utbud av aktiviteter. Emil har nu med hjälp av sin klubb Grällsta IF gett barn och unga en unik möjlighet att vara delaktiga.

Relaterade kategorier