StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningNu får Sala en egen parkeringsapp för mobilen
Nyhet
Publicerad 2017-12-08
Uppdaterad 2021-02-17 08:03

Nu behöver du inte längre en pappersskiva för att kunna parkera gratis i Sala. Istället kan du använda din mobil.

I nästan 30 år har det funnits parkeringsskivor av papper i Sala. Men nu, från och med måndag den 11 december, så går även parkeringsverksamheten här i Sala kommun in i den elektroniska världen. Då börjar nämligen vår nya parkeringsapp för smarta mobiler att fungera fullt ut.

ePARK heter appen som du kan ladda ned både till din Android och till din iPhone. Den appen gäller för parkering i hela Sala. Du matar enkelt in ditt registreringsnummer och ställer in ankomsttiden. Men du får själv hålla koll på hur länge du får parkera där du ställer dig, genom att studera de parkeringsskyltar som finns där.

Som tidigare så fortsätter det att vara gratis att parkera här i Sala. Men tiden du får stå med din bil varierar på olika parkeringar. I appen finns zoner inlagda där man väljer P-tid. Och det finns en interaktiv karta där de olika parkeringarna, där P-skiva krävs, är markerade med olika färger beroende på hur länge man får parkera.

skärmklipp på parkeringsappen

- Den nya parkeringsappen är mycket användarvänlig, den är lätt att hantera, berättar Sala kommuns trafikingenjör Rune Wåhlin.

- Och appen är ju mer miljövänlig och billigare än pappersskivor. Dessutom går den inte att förstöra, fortsätter han.

Tills vidare kommer p-skivor av papper att fortsätta att finnas som ett komplement till p-appen.

OBS! Du kan inte använda en P-skiva av papper i vindrutan samtidigt som du använder appen. Det får bara finnas EN parkeringsskiva i bruk samtidigt!

skärmklipp på parkeringsappen