Nyhet
Publicerad 2017-03-22
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Lördag 25 mars är det dags för årets Earth Hour! Klockan 20.30--21.30 släcker Sala kommun gatubelysningen i Sala tätort och skickar då en signal att ta klimatfrågan på allvar. Samtidigt pågår Miljökampen mellan Sala och Heby kommuner.

Earth Hour 2017

Världen har enats om att hejda den globala uppvärmningen. Klimatavtalet är en historisk överenskommelse för människor, djur och natur. Men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid. 

Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar, förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land.  

Tillsammans gör vi det möjligt!

Se filmklippet på Youtube

Miljökampen Sala–Heby

Missa inte att tävla för din kommun i årets upplaga av Miljökampen, kampen mellan Sala och Heby kommuner där det gäller att spara mest energi under en timme.

Den 25 mars, under Earth Hour, gäller det för Sala- och Hebys kommuninvånare att spara så mycket energi som möjligt. Då genomförs nämligen den årliga kommuntävlingen Miljökampen anordnad av HESAB, dotterbolag till Sala-Heby Energi AB. 

Klockan 20.30–21.30 mäter vi vilken av kommunerna som är bäst på att ”hålla igen” energimässigt och resultatet jämförs sen med en temperaturmässigt likvärdig lördag.

Den vinnande kommunen firas sedan med ett fikakalas på torget den 29 mars kl. 14.00–15.00. 

Tävlingen hålls sedan några år tillbaka samtidigt med Earth Hour, världens största klimatmanifestation. 

Må bästa kommun vinna!