StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listning2016 års föreningsledar- och kulturstipendiater är utsedda
Nyhet
Publicerad 2016-11-10
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Bosse Kihlström, Sala Folketsparkförening, tilldelas årets föreningsledarstipendium och Johnny Ekman tilldelas kulturstipendiet. Båda prisas för mångårigt och förtjänstfullt arbete.

Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut ett föreningsledarstipendium för en välförtjänt ledarinsats inom Salas föreningsliv. I år går föreningsledarstipenditet till Bosse Kihlström, Sala Folketsparkförening, med motiveringen "Bosse Kihlström har målmedvetet och oförtrutet arbetat med att vidmakthålla traditioner men även utvecklat såväl fastighet som verksamhet. Bosse Kihlström som hängiven föreningsmänniska är och har varit betydelsefull även i andra föreningar i Sala under många år”. Stipendiet på 32 000 kronor delas lika mellan Bosse Kihlström och Sala Folketsparkförening.

Kultur- och fritidsnämnden delar också ut ett årligt kulturstipendium för att uppmuntra aktuell kulturverksamhet. Årets kulturstipendium tilldelades Johnny Ekman med motiveringen ”För hans förtjänstfulla arbete inom konst- och kulturlivet i Sala kommun. Johnny Ekmans insatser har verkligen bidragit till att sätta Sala på kulturkartan.”
Kulturstipendiet är på 25 000 kronor.

 

Relaterade kategorier