StartFörskolor i Sala kommunFörskolan Lek och Lär
Kontakt (övrigt)
Publicerad 2021-12-06
Uppdaterad 2021-12-06 10:21

Förskolan Lek och Lär är en fristående förskola som ligger vid Tärna folkhögskola i Kumla kyrkby söder om Sala.

Besöksadress: Folkhögskolevägen 10B, 733 93 Sala

Kontakt: Åse Litén
Kontaktadress: Jonsborgsstigen 1, 733 36 Sala
Telefon: 070-6655174
E-post: lekolarkumlatarna@gmail.com

 

Vi är en privatdriven förskola som startade maj 2015 i Morgongåva, Heby kommun. Från den 10 januari 2022 kommer vi även att finnas i Kumla Kyrkby vid Tärna FHSK i Sala kommun.

Vår förskola har fokus på aktiv rörelse, tidig språkinlärning och mycket utevistelse. Vi har tillgång till gymnastiksal, och kan erbjuda plask och lek till de äldre barnen. Vår utemiljö erbjuder kreativ lek på en gård som är under uppbyggnad, samt mycket vistelse i skog och mark.

Vår målsättning är att låta barn lära genom lek och på så vis skapa nyfikenhet och känna inspiration. Vi tycker även att det är en självklarhet att du som förälder ska ta del av hur ditt barn har det hos oss och hur det utvecklas. Lek och Lär arbetar med en enklare fom av portfolio i Tyra-appen. Vi erbjuder utvecklingssamtal och har föläldramöten samt ser er gärna som aktiva i våra gemensamma familjeaktiviteter.

Näringsriktig mat serveras. Vår verksamhet är under Sala-Heby kommuns ledning och får kontinuerliga tillsynsbesök. Vi jobbar efter olika handlingsplaner och för att hålla oss uppdaterade deltar vi aktivt på olika möten med både kommunala och enskilda utförare. Vi följer Sala-Heby kommuns barnomsorgsregler. Vi är även skyldiga att följa gällande lagar inom skolans värld. Samt att vi har tystnadsplikt. Vår personal lämnar alltid in brottsregisterutdrag innan de anställs.

Barnen kan själva! Vi har barnen i focus.

För oss på Förskolan Lek & Lär är det viktigt att lyssna på barnen och vara uppmärksamma på vad barnen kan och vad de har för behov. Vi säger JA för att uppmuntra barnen till samspel, nyfikenhet och utforskande. Det är viktigt att låta barnen finna sin egen väg och att vara där för att hjälpa dem på sin väg. Alla barn är unika individer och har därför olika behov, som vi sedan tar in i vår verksamhet.