Kontaktobjekt
Publicerad 2023-06-26
Uppdaterad 2023-06-28 09:57

Adress: Bergsmansgatan 30, 733 31 Sala
Besökstider: Vi har inga speciella besökstider på Bergsmansgatan 30. Anhöriga och bekanta är varmt välkomna när som helst.

Telefon: 0224- 74 70 00 (växel)

Fax: 0224-192 98
E-post: vardomsorg@sala.se
Postadress: Bergsmansgatan 30

Huvudbild

Om oss

Bergsmansgatan är ett modernt och tryggt äldreboende för dig med kognitiv svikt och stort omvårdnadsbehov.

Boendemiljö

Bergsmansgatan är ett modernt och tryggt äldreboende för dig med kognitiv svikt och stort omvårdnadsbehov.

I anslutning till boendet finns en trädgård med pergola och uteplatser. Från Bergsmansgatan är det gångavstånd till de centrala delarna av Sala med dess caféer, affärer och vackra stadspark med dammar. Här bedrivs personcentrerad vård där aktiviteter, utevistelse, måltidsupplevelse är en viktig del för att skapa en meningsfull vardag.

Bergsmansgatan rymmer 72 lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Varje plan består av två avdelningar med nio lägenheter vardera. Lägenheterna är välplanerade och utrustade med en höj- & sänkbar säng. I övrigt möblerar du din lägenhet med dina personliga möbler och ägodelar som exempelvis TV, telefon och dator.

Möjlighet till parboende finns.

Bergsmansgatan 30 är ett rökfritt boende. Rökare hänvisas till avsedd plats utomhus.

 

Socialt innehåll

Hos oss på Bergsmansgatan finns möjlighet till dagliga aktiviteter och utevistelse. Vi har varierande aktiviteter som bland annat musikcafé, tipspromenader, sittgymnastik och andra former av träning. Aktiviteterna varieras efter ditt önskemål och årstid.

 

Mat och måltider

Lunch och middag tillagas i måltidsenhetens kök på Jakobsbergsgården. Övriga måltider och fika ansvar personalen för. Du kan antingen äta dina måltider tillsammans med övriga boende i det gemensamma matrummet eller hemma hos dig om du så önskar.

 

Personal

På Bergsmansgatan bedriver vi dygnet runt verksamhet. Här arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster tillsammans som ett team med dig som boende i fokus. Om behov av läkarkontakt uppstår är sjuksköterskan på boendet behjälplig med detta.

 

Kontaktmannaskap

Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär att du har två utsedda kontaktmän från personalgruppen till vilka du och dina anhöriga kan vända er med frågor. På Bergsmansgatan arbetar vi utifrån dina behov och önskemål. Därför kommer du att vara delaktig i din planering så vi kan skapa en miljö där du känner trygghet och trivsel.

 

Telefonnummer till Bergsmansgatan 30

Våning 1a        0224-74 94 34
Våning 1b        0224-74 94 35
Våning 2a        0224-74 94 36
Våning 2b        0224-74 94 37