StartJakobsbergsgården - Parklängan 2-3
Kontaktobjekt
Publicerad 2017-07-25
Uppdaterad 2023-07-12 15:40

Adress: Jakobsbergsgatan 4, 733 34 Sala

Telefon: 0224-74 94 82 (Parklängan 2), 0224-74 94 33 (Parklängan 3)
Telefontider: Läs mer om Parklängan 2 nedan.

Fax: 0224-67 78 01
E-post: vardomsorg@sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Om oss

Vårt mål är att erbjuda dig en meningsfull vardag och ett boende där du kan känna dig trygg, få social stimulans med utevistelser och aktiviteter som du är intresserad av utifrån din egen förmåga. Det finns en växelvård/avlastningsplats Parklängan 2-3 som ett riktat stöd till anhöriga som vårdar i hemmet.

Boendemiljö

Parklängan 2-3 har 19 lägenheter på vardera våningen. Lägenheternas storlek varierar från 27-38 m². Lägenheterna består av ett rum med eget dusch- och toalettrum samt kylskåp och trinettkök. På vardera våningen finns en gemensam matsal och vardagsrum för samvaro och möjlighet till TV-tittande. Möjlighet finns att vistas i vår fina trädgård.

Socialt innehåll

Vårt mål är att erbjuda dig en meningsfull vardag och ett boende där du kan känna dig trygg, få social stimulans med utevistelser och aktiviteter som du är intresserad av utifrån din egen förmåga.

Mat och måltider

Maten tillagas i kostenhetens kök på Jakobsbergsgården som sedan tas upp till våningsplanen. Helgerna skapar vi extra trevligt med fin dukning och uppmärksammar andra högtids- och födelsedagar. Samtliga måltider serveras i matsalen på den våning där du bor på följande tider.

Frukost kl. 08.00-09.30 Lunch kl. 12.00 Eftermiddagskaffe kl. 14.00-15.00 Middag kl. 16.30 Kvällskaffe kl. 18.00

För besökare och boende finns även matservering och cafeteria tillgänglig i stora entrén på Jakobsbergsgården. I huset finns också fotvård, sjuksköterska och gemensam samlingssal till olika aktiviteter och underhållning. Samlingssalen kan även användas till privata sammankomster.

Inflytt

När du flyttar in hos oss upprättar din kontaktman tillsammans med dig din genomförandeplan. I den beskriver vi dina resurser, ditt behov av omvårdnad samt dina önskemål och intressen.

Personal

På Parklängan 2-3 finns en enhetschef som ansvarar för verksamheten samt undersköterskor. Vi samarbetar även med rehabteamets fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Nattbemanning på våningen bemannas av en personal som får hjälp av en "springare" som assisterar vid behov. Har du behov av läkarkontakt skall du kontakta sjuksköterska på våningen.

Kontaktmannaskap

Som boende har Du en egen kontaktman till vilken Du och Dina anhöriga kan vända Er med frågor och funderingar.

Kontaktmannen har regelbunden kontakt med anhörig/närstående för att informera eventuella förändringar, praktiska saker eller bara säga att allt är som vanligt.

Bild

Parklängan 2