StartGrundskolor i Sala kommunVarmsätra skola år F-6
Kontaktobjekt
Publicerad 2017-08-08
Uppdaterad 2022-03-31 13:48

Adress: Varmsätra skola 135, 733 92 Sala

Telefon: 0224-74 85 72

E-post: barn.och.utbildning@sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Huvudbild

Om oss

Varmsätra skola ligger i samhället Varmsätra i Sala kommuns östra del. Skolan har elever från förskoleklass till och med år 6. I skolans lokaler finns även ett fritidshem.

Ledningen har ordet

Varmsätra är en F-6 skola som ligger utanför Sala tätort. Skolan har ca 135 elever, varav ca 60 är inskrivna på fritids. Varmsätra tillhör rektorsområdet Ransta/Varmsätra. Vi är ett rektorsområde som satsar på daglig rörelse i form av tex aktivitetspass. Vi är också en TL skola vilket innebär att eleverna ansvarar för rastaktiviteter, vilket också bidrar till mera rörelse och gemenskap.
 

På skolan råder en känsla av att alla känner alla och temaarbeten över klassgränserna och skolans faddersystem har starkt bidragit till detta.

Ett motto som håller på Varmsätra skola är att på vår skola blir jag sedd av både kompisar och personal. Stort fokus ligger på gemenskap, likabehandling och att vi tillsammans driver skolan framåt. Vi har ett arbetssätt som vilar på den formativa bedömningens grunder och att arbeta i arbetslag främjar alla medarbetare på skolan. Vi har eleven i fokus.