Självservice
Publicerad 2020-06-25
Uppdaterad 2024-02-19 11:42

Krav för e-tjänst:

  • BankID
  • Betalning via kort eller Swish
  • Bokning sker av vårdnadshavare, familjehem, anhörig eller liknande
 

Om tjänsten

I vattnet får barnet tillsammans med vuxen en mysig, rolig och viktig start på sin vattenvana. Det gäller att du som vuxen är aktiv så ditt barn får en positiv kontakt med vattnet och utvecklas. Babysim är under lek och utan prestation.

Under ledning av diplomerad instruktör stimuleras barnet att träna sin motorik där de kan röra sig fritt. Ni handleds till olika övningar och tips så att badstunden blir kul och lärorik. Till en början rör sig barnet med mer reflexmässiga rörelser, men sen till mer medvetna rörelser och då utvecklar sin vattenvana och vattensäkerhet redan från tidig ålder. All verksamhet utgår från barnets mognad.

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Bra att veta

För att boka en kurs använder du vår e-tjänst Babysim (0-2 år) - Bokning. Inloggning i tjänsten sker med BankID. Betalning av kursen sker direkt i e-tjänsten via antingen kort eller Swish. Det är först när du betalat som din bokning är giltig. Om du av någon anledning inte kan använda e-tjänsten har du istället möjlighet att kontakta Lärkans familjebad för att få hjälp med din bokning (e-post: simskolor@sala.se).

Avanmälan/ombokning av kurs ska ske senast två veckor innan kursstart. Detta görs antingen genom att skicka ett meddelande från Mina sidor via ditt inskickade ärende eller genom att skicka ett e-post till simskolor@sala.se. Vid avanmälan som sker senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte kursavgiften. Frånvaro eller sjukdom är även det fall då kursavgiften ej återbetalas.

  • Vecka 3 (januari–mars)
  • Vecka 12 (mars–maj)
  • Vecka 35 (augusti–oktober)
  • Vecka 43 (oktober–december)

Alla kurser pågår i 30 minuter och under 8 veckor. 

Nya kursdatum släpps cirka en (1) månad före planerad kursstart.

Njutning: Vi tycker att det är viktigt att ni trivs i vattnet. Grundtrygghet måste byggas upp så att ni kan slappna av tillsammans med barnet. Simning ska vara lustfyllt och härligt!

Utveckling: Vattnet ger en unik möjlighet att bereda barnet stimulans på olika sätt. I vattnet kan man röra helt andra muskler än på land.

Vattensäkerhet: Vattensäkerhetstänkandet går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vi vill att barnet ska lära sig att kunna hantera en eventuell olyckssituation. Vi lär barnet att hålla andan om det hamnar under ytan, sparka sig upp till ytan för att hämta luft, att vända över till rygg för att vila och andas, att vända tillbaka till kanten för att självt kunna ta sig upp. Flytvästövningar ingår i alla kurser. 

För att uppnå kursmålen arbetar vi efter inlärningsstegen: Vattensäkerhet - Vattenvana - Glida - Flyta - Simma - Teknik.

Villkor

För barn i åldern 3-30 månader. Barnet ska vara 3 mån från beräknat födelsedatum, ha läkt navel och väga minst 4 kg.

Avgifter

Bokning av babysim kostar 1 500 kr. I detta ingår 8 kurstillfällen á 30 min. Du betalar avgiften via kort eller Swish direkt e-tjänsten.

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Lärkans familjebad
0224-74 78 31 simskolor@sala.se