Nyhet
Publicerad 2023-06-26
Uppdaterad 2023-06-26 13:37

2024 fyller Sala 400 år. Här berättar kommundirektör Daniel Holmvin och kommunstyrelsens ordförande Amanda Lindblad om jubileet.

 

2024 kommer hela vår kommun ha anledning att fira – då fyller vi 400 år. Firandet startar redan 1 januari och kommer att pågå under hela året.

– Den 15 april 2024 är det födelsedagskalas, det är vår faktiska födelsedag. Då är det 400 år sedan Gustav II Adolf utfärdade våra stadsprivilegier. Det blir fika i hela kommunen, säger Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande.

Ett tillfälle att berätta om vår kommun

Förutom det självklara – att tillsammans med våra invånare fira och hylla vår kommun – är det här ett tillfälle att berätta om vår plats för omvärlden.

– Vi vill få hit besökare som upptäcker vilken fantastisk plats det här är, vårt Sala med omnejd, säger Daniel Holmvin, kommundirektör.

Bidra till jubileet – på det sätt som passar dig

Tillsammans skapar vi det här minnesvärda jubileumsåret. Du kan bidra på olika sätt – till exempel genom att arbeta som volontär eller att bli partner till jubileet.

Bli volontär

Vi behöver volontärer till flera evenemang under vårt jubileumsår. Det innebär att du som volontär kan få hjälpa till på olika sätt vid flera tillfällen under året.

Lions Club Sala samordnar volontärarbetet. Är du intresserad?

Anmäl ditt intresse till lionsvolontar@gmail.com.

Bli partner till jubileet

Visste du att det som företag går att bli partner till jubileet? Är du nyfiken? Vi berättar gärna mer om partnerskapet över en kopp kaffe eller två.

Mejla sala400@sala.se för att få mer information.

Har du frågor eller vill du vara med och bidra? Mejla sala400@sala.se eller läs mer på webbplatsen för Sala 400 år.

Jubileumsprogrammet släpps i höst

Besök sala400.se för att läsa mer om jubileet och håll framför allt utkik på webbplatsen i höst. Då släpps nämligen jubileumsprogrammet med alla spännande och roliga aktiviteter som kommer att hållas nästa år.