Nyhet
Publicerad 2022-09-27
Uppdaterad 2022-09-27 12:40

Anhörigveckan genomförs 3-6 oktober 2022. Det är en vecka för dig som står nära någon som drabbats av psykisk ohälsa, långvarig sjukdom eller som har en funktionsvariation.

Sala kommun anordnar Anhörigveckan i samband med den nationella anhörigdagen den 6 oktober, och anhörigveckan pågår den 3–6 oktober. Det här är en vecka för dig som står nära någon som drabbats av psykisk ohälsa, en långvarig somatisk sjukdom eller som har en funktionsvariation. Vi vill erbjuda stöd till dig som står bredvid.

Sala kommun anordnar Anhörigveckan i samband med den nationella anhörigdagen den 6 oktober. Anhörigveckan pågår mellan den 3–6 oktober.

Program under Anhörigveckan i Sala kommun

Måndag 3/10: Öppet hus Anhörigcentrum kl. 10.00 till 15.00

Kom och besök vår verksamhet! Möjlighet att träffa anhörigkonsulent och anhörigstödjare samt få veta mer om verksamheten.
Anhörigcentrum: Kaplanen, Drottninggatan 10

Tisdag 4/10: Seniordagen på Kaplanen, Drottninggatan 10

Heldag med aktiviteter mellan klockan 09.30-16.00. Flera verksamheter finns representerade och berättar om sina vad de gör och kan hjälpa dig med.
Tipspromenad och mingel!

Onsdag 5/10: Grupp för föräldrar till barn med NPF-diagnos

Uppstartsträff för föräldrar till barn med NPF-diagnoser i syfte att starta anhöriggrupp.  Kom och träffa andra föräldrar i liknande situation och prata om vilket stöd ni önskar och vad anhörigträffar skulle kunna innehålla för aktiviteter.
Anhörigcentrum: kl. 18:00, Kaplanen, Drottninggatan 10

Torsdag 6/10: Föreläsning - Anneli Wester

En föreläsning samordnat med Attention där Anneli Wester bjudits in och tala om sitt liv och sina erfarenheter av psykisk ohälsa och sin resa tillbaka till livet.
Kl. 18:00, Mikaelsgården, Svenska kyrkan. 150 platser och biljett säljs i dörren.

Vem är anhörig?

I Sverige finns mer än en miljon anhöriga som vårdar eller stöttar en närstående med fysisk eller psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Att ge vård och stöd till någon i sin närhet är ofta något självklart. Därför kanske du inte heller tänker att du är en anhörig. Men du som hjälper till exempel en partner, förälder, sammanboende, vän, granne eller ett barn eller barnbarn är en anhörig.

Kontakt

Anhörigcentrum / Anhörigstöd
0224-74 90 17 (Anhörigkonsulent) Alexandra.Juhlin@sala.se