Nyhet
Publicerad 2019-07-01
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Här får du några tips på roliga aktiviteter för barnen i sommar. Vad sägs om lek och bus med salamandern Salle på baden, rollspel och knasiga läsutmaningar på biblioteket. Varför inte överraska med att besöka kommunens alla lekplatser.

Sommarskoj på baden i juli

Kom och lek, tävla och busa med salamandern Salle.
Träffa Salle under hela juli på tre av kommunens badplatser. Alla barn mellan 6 och 9 år är välkomna med vuxet sällskap.

  • Långforsbadet (Måns-Ols): Måndag, onsdag och fredag kl. 11.00-15.00
  • Hillingens badplats: Tisdagar kl. 11.00-15.00
  • Stävrebadet: Torsdgar kl. 11.00-15.00

Håll utkik på  Ungdomslokalens facebooksida där finns uppdateringar om aktiviteter och inställda aktiviteter vid dåligt väder.

Sagor & rollspel med Pascal

Improviserade äventyrssagor (Ålder 3-5 år)
Tisdag 16/7 och torsdag 18/7 kl. 11.30–12.00 på Sala stadsbibliotek.

Tillsammans berättar vi en saga där ni som är publik bestämmer vad som ska hända. Vi skapar genom berättande en gemensam sagovärld fylld av varelser från fantasin och leder dem på en hissnande, äventyrlig resa. Man bidrar med så mycket man vill, men alla får vara med.

Föranmälan – max 10 barn/tillfälle

Vad hände sen?” - Ett äventyrssagospel för barn (Ålder 5-8 år)
Tisdag 23/7 och torsdag 25/7 kl. 11.30–12.15 på Sala stadsbibliotek.

Tillsammans skapar vi en roll för varje barn som de sedan får ta med i en berättelse genom en värld vi gemensamt skapar. Pascal leder barnen genom historien, men varje deltagare styr själv över sin egen roll och hur den tar sig fram genom världen. Genom lek, samarbete och finurlighet berättar vi tillsammans en spännande historia där alla spelar lika stor roll.

Föranmälan – max 7 barn/tillfälle

Rollspel i ”PAX” universum (Ålder 9-13 år)
Tisdag 30/6 och torsdag 1/7 kl. 15.30–17.00 på Sala stadsbibliotek.

Utifrån Åsa Larssons PAX-böcker spelar vi ett enklare bords-rollspel. Vi utgår från den värld PAX utspelar sig i men spelar ett helt nytt äventyr, med nya platser, händelser och karaktärer (även om det kan hända att någon bekant dyker upp). Deltagarna får skapa sin egna roller och Pascal leder de därefter genom en historia där deltagarna bestämmer över sina egna karaktärers handlingar och val. Ingen förkunskap av rollspel eller PAX krävs. Spelet har enkla regler och fokus ligger på det gemensamma skapandet och berättandet.

Föranmälan – max 5 personer/tillfälle.

Läs med en hatt på!

Alla, barn som vuxna, kan delta i bibliotekets roliga sommarutmaning 17/6–30/8.

Hämta en bingobricka på biblioteket och kryssa för varje läsutmaning du utför. Alla som deltar får en bok.

Lekplatser

Förutom den populära lekplatsen i Stadsparken finns  ytterligare femton lekplatser runt om i Sala och tolv på orterna utanför Sala. Passa på att överrraska barnen med ett besök i sommar.

Alla lekplatser

Evenemanskalendern

Håll utkik i Evenemangskalendern där kan du få tips på olika  arrangemang för både barn och vuxna. Här uppmanas arrangörer i Sala att läggga in sina arrangemang.

Evenemangskalendern

Trevlig sommar!

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier