StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSalakockar nominerade av White Guide i tre klasser
Nyhet
Publicerad 2019-05-23
Uppdaterad 2019-05-24 16:02

Nu har Sala kommuns duktiga köksmedarbetare nominerats till finalen i tre klasser i restaurangbibeln White Guides riksomfattande kocktävlingar.

Salakockar nominerade av White Guide i tre klasser
Lena Köpmans är nominerad till utmärkelsen Årets Skolkock. Annika Ingelson Cales är en av tio nominerade till Årets Seniorkock 2019 och Johannesbergsgatan 2 har nominerats till utmärkelsen Årets Seniormåltid.

Och de tre nominerade är...

Köket på äldreboendet Johannesbergsgatan 2 har precis nominerats till finalen i Årets Seniormåltid 2019.

Vi har redan berättat att Annika Ingelson Cales, köksmästare på äldreboendet Johannesbergsgatan 2 i Sala, har nominerats till utmärkelsen Årets Seniorkock 2019.

Nu står det dessutom klart att Lena Köpmans, som leder arbetet i Restaurang Silverskeden på Kungsängsgymnasiet, är en av tio nominerade från hela landet till utmärkelsen Årets Skolkock 2019.

Jag är stolt över nomineringen. Restaurang Silverskeden har en fantastisk personal som stöttar mig. Och de har kärleken till att laga god skolmat och att testa nya recept, säger hon.

Vi jobbar mycket med vegetariska rätter och har sett att flera gäster väljer klimatsmart mat. Vi arbetar också målmedvetet med att minska matsvinnet genom att ta tillvara på rester som blir veckans soppa eller dagens sallad, som är två uppskattade rätter. Vår drivkraft är att servera god och näringsriktig mat som vi uppskattas för av våra gäster, berättar Lena Köpmans.

Det är restaurangbibeln White Guide som anordnar tävlingarna White Guide Senior och White Guide Junior där priser i 13 olika kategorier delas ut.

Totalt har 250 seniorboenden, skolor och förskolor testats det senaste året för de båda tävlingarna White Guide Senior och White Guide Junior.

Årets Skolkock 2019, Årets Seniorkock 2019 och Årets Seniormåltid 2019 utses vid en gala i Malmö den 17 september kommande höst.

Mer information

Sala kommuns måltidschef Susanne Pettersson berättar gärna mer om arbetet med att hålla en hög kvalitet både på måltidsmiljön och på själva maten i kommunens tillagningskök. Hon nås på 0224-74 74 41.

Lena Köpmans, i Kungsängsgymnasiets kök, är nominerad till utmärkelsen Årets Skolkock. Här med ett fat vegetariska biffar.

Annika Ingelson Cales, köksmästare på Johannesbergsgatan 2, är en av tio nominerade till Årets Seniorkock 2019. Här med morotskakor på fatet.

Köket på äldreboendet Johannesbergsgatan 2 har nominerats till utmärkelsen Årets Seniormåltid.