StartNyheter - listning2019-års Lasse O´Månsson stipendiater är utsedda
Nyhet
Publicerad 2019-05-03
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

En multikulturaktör, en författare och en serietecknare får tillbringa varsin sommarmånad i Drängstugan invid Sala silvergruva. Kultur- och fritidsnämnden beslutade på sitt aprilmöte att dessa tre bland 15 sökande får möjligheten till fritt boende i den charmiga skrivarstugan intill Salas kulturborg silvergruvan.

Presentation av 2019 års stipendiater

Juni - KG Malm

KG Malm vill inte kalla sig författare och har inte gett ut några böcker, men skriver en herrans massa det gör han. Det blir allt ifrån monologer till stå-upp komik, sångtexter, poesi och berättelser. Han har uppträtt som musiker, skådespelare, komiker och både spelat och regisserat revy. Hans texter har ofta en dragning åt det absurda och han säger själv att han anar något slags släktskap med Lasse O´Månsson.

Juli - Anders Södergård

Anders Södergård är författare och föredragshållare och jobbar dessutom som läkare. 2012 skrev han den självbiografiska boken "Strålmannen " som handlar om hans tuffa och ångestfyllda sjukdomstid i kampen mot en hjärnumör. I januari 2019 släppte han boken "Så mycket friskare- : ingen ska behöva drabbas av en sjukdom som går att förebygga". Anders Södergård skriver även musik men i mer blygsamma former.

Augusti - Johanna Gustafsson-Ahlzén

Johanna Gustafsson-Ahlzén är verksam som serietecknare och illustratör. Hon har ritiat serier för barn, satir, självbiografiskt, politiskt och personligt för tidningar som Kamratposten, Sydsvenskan, Social Politik och Revansch. Hon har givit ut en seriebok för barn "Stora och Lilla Björn". Johanna Gustafsson-Ahlzén har även medverkat i flera utställningar. Hon har också ett populärt instagramkonto @minabokmarken med över 5000 följare.

Relaterade kategorier