StartNyheter - listningKultur- och fritidsnämndens stipendiater 2018 utsedda!
Nyhet
Publicerad 2018-11-09
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Theresia Hållén, Norrby Sportklubb, tilldelas årets föreningsledarstipendium, Elisabeth Storm tilldelas kulturstipendiet och Christer Ekman får ta emot årets kulturarvsstipendium. Alla tre prisas som djupt engagerade eldsjälar som brinner för vad de gör. Tommy Olsson får för andra gången ta emot Silverskölden för sina prestationer på mountainbike runt om i världen.

Varmaste gratulationer!

Theresia Hållén: Föreningsledarstipendium

Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut ett föreningsledarstipendium för en välförtjänt ledarinsats inom Salas föreningsliv. 2018 går föreningsledarstipendiet på 32 000 kr till Theresia Hållén, Norrby Sportklubb med motiveringen:

Theresia Hållén är en sann eldsjäl som lägger ner mycket av sig själv i allt hon gör. Klubbkamraterna har skämts bort med att ständigt möta ett leende yrväder när vi besöker Norrbyliden och Tessan är på plats.” Stipendiet delas lika mellan Theresia Hållén och Norrby SK.

Elisabeth Storm – Kulturstipendium

Kultur- och fritidsnämnden delar också ut ett årligt kulturstipendium för att uppmuntra aktuell kulturverksamhet. Årets kulturstipendium på 25 000 kr tilldelas Elisabeth Storm med motiveringen:

Elisabeth Storm har under många år jobbat för kulturverksamhet inom Sala kommun. Hon har drivit på kulturlivet i Ransta, tillsammans med Ranstaborna genomför hon adventskalendern, under 24 dagar i december, samtidigt har hon haft tid att utveckla allsången i Ransta Stationspark, Baluns i Ransta, påskkärringen på äggletningen eller Spökvandring. Hon levandegör landsbygden.

Christer Ekman – Kulturarvsstipendium

Kulturarvsstipendium utdelas för att främja ett levande kulturarv som bevaras. Kultur- och fritidsnämnden beslutade att årets kulturarvsstipendium på 30 000 kr tilldelas Christer Ekman. Motivering:

Christer Ekmans intresse och arbete bygger på egen kunskap men även på att sprida kunskap och förståelse för att vi ska vårda vår historia, kultur och miljöer kopplat till Sala Silvergruva. Christer har dessutom varit projektansvarig för utvecklingen och arbetet vid Måns Ols-området. Måns Ols har stort kulturvärde kopplat till Sala Silvergruva. Christer är en eldsjäl som brinner för kulturarvet.

Tommy Olsson – Silverskölden

Tommy Olsson tilldelas utmärkelsen Silverskölden 2018. Motivering:

Tommy Olsson har länge varit en av världens främsta mountainbikecyklister, och i somras cyklade han hem ett guld i HSS—klassen på VM i Andorra med över en minuts marginal.Tre dagar efter VM-guldet stod Tommy åter på startlinjen i Östersund och plockade hem ett SNI-guld. Men vägen till att återigen bli världsmästare och svensk mästare i mountainbike var långt ifrån spikrak. Förra hösten var han med i en olycka, där en annan åkare i väldigt låg fart ramlade över honom. Resultatet blev stor axelskada som krävde operation. Men trots att han nu är tillbaka på toppen igen efter att ha råkat ut för en tung skada har Tommy Olsson ännu inga planer på att ställa in cykeln i garaget. Faktum är att 56-åringen inte ens har en tanke på hur länge han ska hålla på.

Sala Sparbanks kulturfond –Skönare stad: ingen utdelning 2018