StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningÅrets SHE-seminarium: Återbruksgalleria
Nyhet
Publicerad 2018-10-02
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

1. Eskilstuna Energi & Miljö berättar om Retuna-Återbruksgalleria 2. Framtidens fjärrvärme i Sala och Heby kommun.

Välkommen till årets SHE-seminarium

18 oktober kl. 18 i Pingstkyrkan, Bråstagatan 6, Sala

Allt är avgiftsfritt och SHE bjuder på kaffe och smörgås. Anmälan görs till SHEs kundtjänst tel 0224-57610 eller med e-post: kundtjanst@sheab.se senast den 15 oktober.

Årets seminarieämnen

1. Retuna-Återbruksgalleria - inte vilken återvinningscentral som helst.

I år har SHE bjudit in Vesa Hiltula. Vesa är chef för återvinningen på Eskilstuna Energi & Miljö och ska bland annat berätta om ReTuna, världens första Återbruksgalleria och deras återvinningscentral. ReTuna är en hel kretsloppspark där du kan lämna ditt avfall på rampen, men även lämna in saker som du inte längre vill ha till Returen för återbruk. Därefter kan du ta en runda inne på ReTuna återbruksgalleria och shoppa klimatsmart.

Retuna-Återbruksgalleria. Butikerna i gallerian förädlar, reparerar och omvandlar gamla saker till nya saker, som de sedan säljer vidare. Vi kallar det återbruk - ett klimatsmartare sätt att bedriva handel.
Retuna-Återbruksgalleria: Butikerna i gallerian förädlar, reparerar och omvandlar gamla saker till nya saker, som de sedan säljer vidare. Vi kallar det återbruk - ett klimatsmartare sätt att bedriva handel.

2. Framtidens fjärrvärme

Efter kaffet kommer Tommy Jönsson från SHE att berätta om tanken kring framtidens fjärrvärme i Sala och Heby kommuner.

Varje år har SHE ett seminarium för allmänheten. Seminariet ska spegla Hållbar utveckling, dvs  ett idealt läge för samhället där levnadsvillkor och resursanvändning möter mänskliga behov utan att äventyra hållbarheten i ekosystem och miljön. 

Relaterade tjänster