StartNyheter - listningKandidater sökes till Västmanlands miljö- och klimatpris!
Nyhet
Publicerad 2018-05-07
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Nu kan du nominera kandidater till ett nyinstiftat miljö- och klimatpris för Västmanland med syfte att uppmärksamma goda exempel på engagerat och effektivt miljöarbete.

Boknätfjäril eller asknätfjäril (Euphydryas maturna) - Västmanlands landskapsinsekt
Boknätfjäril eller asknätfjäril (Euphydryas maturna) - Västmanlands landskapsinsekt

Vem förtjänar Västmanlands miljö- och klimatpris 2018?

Nu är det dags att nominera till Västmanlands miljö- och klimatpris som är ett nyinstiftat pris av Miljö- och klimatrådet Västmanland. Syftet är att uppmärksamma goda exempel på engagerat och effektivt miljöarbete. Det långsiktiga målet är att minska länets miljö- och klimatpåverkan och därmed uppnå länets vision att bli en miljö- och klimatförebild 2030.

Priset delas ut till framstående och innovativa satsningar inom miljö- och klimatområdet i Västmanlands län. Pristagaren ska genom sin satsning på ett förtjänstfullt sätt bidra till ökad hållbarhet i länet.

Vi hoppas att införandet av det nya priset ska inspirera organisationer, företag, myndigheter men även enskilda personer ytterligare i att fortsätta bidra till en bättre miljö och klimat för alla som lever och verkar i länet idag och imorgon, säger landshövding Minoo Akhtarzand tillika ordförande i Miljö- och klimatrådet.

Nomineringarna sker via Miljö-och klimatrådets webbplats, senast den 30 september. Priset delas ut under rådets ordinarie möte 21 november. Miljö- och klimatrådet Västmanland är jury för priset.

För att nominera: Miljö-och klimatrådets webbplats