StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningTre Salaföretag nominerade till Stora näringslivspriset
Nyhet
Publicerad 2017-09-13
Uppdaterad 2019-05-02 13:22

Näringslivskontoret vid Sala kommun har nominerat tre lokala företagare till Stora näringslivspriset som delas ut till en västmanländsk företagare under Stora näringslivsdagen i Västerås den 2 oktober.

De nominerade Salaföretagarna är Sebastian Niemi Carlsson (med Dekalbolaget), Magnus Andersson (Scandinavian Pile Driving) och Bernt Johansson (Holm Trävaror).

Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand delar ut Stora näringslivspriset när Stora näringslivsdagen, som arrangeras av Handelskammaren Mälardalen, hålls på Aros Congress Center i Västerås den 2 oktober.

Här är motiveringarna till de tre nominerade Salaföretagarna

Dekalbolaget

Dekalbolaget är ett företag som hjälper företag att synas, på såväl fordon som skyltar, kläder, i tryck, på reklamprylar, på webben, etc. De som jobbar där är en skara människor som både har roligt och är roliga att ha att göra med. De växer med antalet människor. Sebastian (Sebbe) är bra på samhällsansvar genom att han hjälper många UF-elever. De växer på ett hållbart sätt, för att de utvecklas och vågar sticka ut hakan. De är väldigt bra på det de gör. Sebastian har genom generationsväxling tagit över faderns företag, köpt upp ytterligare företag. Lönsamhet råder. Ett av våra tillväxtföretag.

Scandinavian Pile Driving, SPD

Scandinavian Pile Driving, SPD, har tagit fram ett 20-tal produkter under 13 års tid som de nu mer eller mindre börjat serieproducera. En del av produkterna är marknadsledande inom deras nisch i Sverige och nu påbörjar de en stor exportsatsning för att växa. Marie Gidlund var involverad under en tid.
De är goda ambassadörer för Sala. De har ett kvalitetstänk och utvecklar företaget ständigt för att bli bättre. Lönsamhet råder och SPD är ett av våra tillväxtföretag. Som de själva uttrycker det: SPD har formats utifrån en tro på att allt alltid kan göras bättre. Allt de gör bygger på starka idéer, tydliga värderingar och målet att göra arbetet enklare för de som använder deras maskiner.

Holm Trävaror

Holm Trävaror är en leverantör av ett brett sortiment av högkvalitativt trä, skivmaterial och förädlade produkter till snickerier, möbelindustrin, byggvaruhandeln och skolor. Företaget är ett anrikt företag som grundades 1927. Kvalitet, erfarenhet, specialkompetens,  leveranssäkerhet och nytänkande är några av deras egna ord för att beskriva verksamheten. Sedan en tid ingår Fanerimporten i Sävsjö och Edward Hultén, Kungsbacka i Holm Trävaror AB. I dag är Holm Trävaror AB ett väletablerat företag med anläggningar Sala, Sävsjö, Göteborg och Stockholm. Holm Trävaror är ett tillväxtföretag som har ökat försäljningen med 165 procent under de senaste fem åren till 167 miljoner kronor. Företaget har på grund av sin snabba tillväxt flera gånger utsetts till Gasellföretag av tidningen Dagens industri.