Nyhet
Publicerad 2017-05-31
Uppdaterad 2017-05-31 10:05

Nu är det klart hur Ransta nya skola och förskola kommer att se ut.

Igår så lämnade projektledningen för bygget av den nya skolan bygglovshandlingarna till kommunen. Du kan se här, i den bifogade pdf-filen, skisserna som visar hur den nya anläggningen kommer att se ut. Tanken är att första spadtaget för den nya skolanläggningen ska tas i augusti, efter semestrarna. Kommunen har avsatt 135 miljoner kronor för bygget av den nya skolan som även får ny förskola, idrottshall och bibliotek.

Eleverna kommer att gå kvar i den gamla skolan samtidigt som den nya byggs. Planen är att kunna riva den gamla skolan under vårterminen 2019, när den nya skolanläggningen då beräknas stå klar. Under byggtiden ersätts biblioteket av en bokbuss. Och eftersom gymnastiksalen rivs först så kommer gymnastiklektionerna att bedrivas i särskilda "rörelserum" i den gamla skolbyggnaden fram tills den nya idrottshallen står klar.

Att det byggs nya skolor är ovanligt. Ransta nya skola är den första som byggs i kommunen på 20 år. Här ges plats för 130-160 elever och 80-100 förskolebarn. Och snart ska en ny skola till, Vallaskolan, börja byggas. Det är en investering på ytterligare 200 miljoner kronor som är tänkt att ge plats för 450 elever från förskola till och med årskurs sex.

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier