Nyhet
Publicerad 2017-03-06
Uppdaterad 2022-11-10 09:09

Fredagen den 3 mars besökte landshövding Minoo Akhtarsand Sala. Under dagen stod integrationsarbete, besöksnäring och bostadsbyggande i fokus.

Maria Ek, länsstyrelsen, Minoo Akhtarsand, landshövding, Ulrica Gradin, länsråd och Åsa Sars, länsstyrelsen besökte Sala kommun under fredagen. Integration, bostadsbyggande och besöksnäring stod på programmet.
Maria Ek, länsstyrelsen, Minoo Akhtarsand, landshövding, Ulrica Gradin, länsråd och Åsa Sars, länsstyrelsen besökte Sala kommun under fredagen. Integration, bostadsbyggande och besöksnäring stod på programmet.

Det var ett digert program som landshövding Minoo Akhtarsand och länsråd Ulrica Gradin bjöds på under sitt besök i Sala. Dagen inleddes med en presentation av kommunens integrationsarbete. Kommunchef Jenny Nolhage, samordnare Lars Rokkjaer och projektledare Ingemar Thorén berättade om hur Sala arbetat med mottagning av asylsökande, det fortsatta integrationsarbetet och om projektet Grön i Sala som syftat till att hjälpa nyanlända ut i arbete.

Salabostäders ordförande Hans Eljansbo fortsatte programmet genom att presentera tankarna kring bostadsbyggandet i Sala. Landshövdingen bjöds på ett besök vid Kronparken där två nya hyreshus kommer att uppföras under 2017.

- Bostadsbyggandet är angeläget för Sala. Vi har en efterfrågan på bostäder från personer som vill flytta hit och det är vi väldigt glada över. Det ger Sala en chans att växa, berättade kommunalråd Carola Gunnarsson (C).

Lunchen serverades på Johannesbergsgatan 2, Salas nyaste äldreboende. Köket har prisats flera gånger under det senaste året för sin mat och för sin engagerade kökspersonal under ledning av köksmästare Andreas Björklund.

Under eftermiddagen stod besöksnäringen i fokus. Turismstrateg Carina Nohrs berättade om arbetet med besöksnäringen i kommunen och dagen avslutades med ett besök hos Norrängens Alpacka Bed & Breakfast i Broddbo. Det är Sveriges största alpackagård som håller öppet året runt för övernattande gäster, konferensgäster samt guidade visningar. Tre år i rad har företaget utnämnts till Sveriges bästa bed & breakfast.

- Vi har 2 500 företag i Sala och mer än hälften av dessa finns på landsbygden. Ett av dem är Norrängens Alpacka som valt att satsa på besöksnäringen och gjort det väldigt framgångsrikt. De bidrar inte bara till ett levande näringsliv i Sala utan möjliggör också ett framgångsrikt arbete med besöksnäringen och det vill vi visa upp, säger kommunalråd Carola Gunnarsson (C).

Sala kommun representerades vid besöket av Carola Gunnarsson (C), kommunalråd, Hanna Westman (Sbä), vice ordförande i kommunstyrelsen, Ulrika Spårebo (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen samt Jenny Nolhage, kommunchef.

 

Relaterade tjänster