StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningJohannesbergsgatan 2 - semifinalist i matbranschens Oscar
Nyhet
Publicerad 2017-01-10
Uppdaterad 2018-10-24 13:49

Ännu en gång visar köket på Johannesbergsgatan 2 att de tillhör Sveriges elit när det gäller seniormat. Köket är en av semifinalisterna till Arlas Guldko 2017 och tävlar nu vidare mot en finalplats.

Bild på Magnus Arnqvist, Robbin Höglund och kökschef Andreas Björklund.
Magnus Arnqvist, Robbin Höglund och kökschef Andreas Björklund.

 

Redan i höstas visade köket på Johannesbergsgatan 2 och kökschef Andreas Björklund att man tillhör ett av Sveriges bästa seniorkök efter att ha prisats av White guide. Nu fortsätter framgångarna när det står klart att köket är en av tio semifinalister till det uppmärksammade matpriset Arla Guldko. Priset har fokus på den offentliga måltiden och matglädjen som ska omge den.

- Ett djupt engagemang och stor drivkraft att sprida matglädje bland sina gäster är det som förenar alla semifinalister. Vällagad mat och hållbarhetsarbete är självklarheter för dem. Och det är just helheten som våra kompetenta jurygrupper tittar på när de bedömer de tävlande, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

Tävlingen består av de tre kategorierna Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola och Bästa seniormatglädje. Köket på Johannesbergsgatan 2 är semifinalist i den sistnämnda kategorin och tävlar nu om en finalplats till den stora finalgalan i Stockholm den 4 maj. Vinnarna i respektive kategori belönas med statyetten Arla Guldko och ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor.

Vi säger stort Grattis till Andreas Björklund och hans medarbetare och håller tummarna för en finalplats!

 

Här är alla semifinalister i kategorin Bästa seniormatglädje:

Attendo, Linköping
Eklidens kök, Karlskrona
Häradsgården, Vagnhärad
Johannesbergsgatan 2, Sala
Kvarngårdens kök, Växjö
Restaurang Leopold, Uppsala
Rosengården, Åtvidaberg
Salarps Köket, Rönninge
Skogslidens vårdboende, Båstad
Vårdstyrkan, Täby